15/11/12

Σ.ΡΙΖ.Α Μεσσηνίας Δελτίο Τύπου Για Τον Αθλητισμό !


14/11/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: « ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μεσσηνίας μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αθλητισμού την 12-11-2012 εκτίμησε ότι: ο Αθλητισμός πρέπει να διατηρηθεί κάτω από την ομπρέλα της ....
Κρατικής προστασίας και στήριξης στις παρούσες συνθήκες. Όταν κάτω από τα δεδομένα που διαμορφώνονται από τις ασκούμενες πολιτικές των μνημονίων και της σημερνής τρικομματικής κυβέρνησης, όλες οι δράσεις και κατακτήσεις της κοινωνικής πρόνοιας, παιδεία, υγεία και αθλητισμός συνθλίβονται.
      Το περσυνό ποσοστό επί του προϋπολογισμού για τον Αθλητισμό ήταν 0,02%, το 2013 κατεβαίνει στο 0,007%.
     Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προτείνει: Την ύπαρξη αυτοτελούς κονδυλίου για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό. Στήριξη του Αθλητισμού στα σχολεία. Στήριξη αθλητικών δράσεων από την Τ.Α. Δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στα πλαίσια της Γ.Γ.Α. Καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα σε όλους τους Αθλητικούς Φορείς. Τις διαδικασίες άμεσης Δημοκρατίας, με τις αθλητικές συνελεύσεις σε επίπεδο Δήμων. Ορίζουμε επακριβώς την έννοια του <<αυτοδιοίκητου>> στον αθλητισμό. Κατάργηση του διορισμού  Διοικητικών Συμβουλίων της Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από την κυβέρνηση και την εκλογή της από ισότιμες δημοκρατικές διαδικασίες. Αναδιοργάνωση της Γ.Γ.Α. Αναβάθμιση και υποστήριξη της αθλητικής έρευνας και τεχνολογίας. Αναδεικνύουμε τον δημόσιο αθλητικό χώρο, τον αθλητισμό για όλους. Αντιμετώπιση ριζικά του Ντόπινγκ.
      Στη Π.Ε. Μεσσηνίας, η αξιόλογη δράση των Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων, καλύπτει το κενό της πολιτείας στην άσκηση αθλητικής πολιτικής, προβάλλει τον Νομό Πανελλαδικά αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Συμβάλλουν τα μέγιστα με τις όποιες υποδομές τους, στη συμμετοχή των παιδιών σε διάφορες αθλητικές δράσεις, ελλείπει  υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, ειδικά μετά το 2004, από το Κράτος.
      Το Μνημόνιο του Νοεμβρίου 2012, ο  προϋπολογισμός του 2013 και η πώληση του ΟΠΑΠ, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα του Μαζικού- Σχολικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.
       Καλούμε τους Αθλητικούς Φορείς, γυμναστές, γυμναστές, προπονητές, αθλητές, συμπολίτες μας που πιστεύουν στον Μαζικό Αθλητισμό, σε ένα γόνιμο, εποικοδομητικό, ειλικρινή και ισότιμο διάλογο.
        Σας ενημερώνουμε ότι, η Επιτροπή του Αθλητικού Τομέα ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ Μεσσηνίας, συνεδριάζει κάθε 1η  Πέμπτη κάθε Μήνα και ώρα 7:30 μ.μ στα γραφεία Ιατροπούλου & Δαγρέ 2 Καλαμάτα.
Καλαμάτα 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου