24/11/12

Χαιρετισμός Πετράκου Στο 50ο Γ.Σ. Της ΕΤΕ-ΔΕΗ Στη Μεγαλόπολη

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. Θανάσης Πετράκος παραβρέθηκε και χαιρέτισε το 50ο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ-ΔΕΗ που πραγματοποιείται στη Μεγαλόπολη. Στο χαιρετισμό του, μεταξύ των άλλων, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι: ................

"Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η τρόικα, αφού με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται τα 3 τελευταία χρόνια στη χώρα μας, φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό, εκτίναξαν την ανεργία στο 30%, προχώρησαν στη συνέχεια στην κατάπτυστη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κατάργησαν το ελάχιστο ποσοστό του δημοσίου στις δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, με σκοπό να «καθαρίσουν» το έδαφος για να τις ξεπουλήσουν. 
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η τρικομματική συγκυβέρνηση προχώρησε στο τρίτο πιο καταστροφικό μνημόνιο και στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών, αφού με τον δεσμευμένο λογαριασμό όλα τα έξοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και τη φορολογία θα πηγαίνουν στους δανειστές. Και επειδή φοβάται ακόμα ότι μπορεί να μη βρεθούν 151 βουλευτές να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους του τρίτου μνημονίου, προχωρά σε συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το οποίο αποτελεί ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα υπερασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η ΔΕΗ αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιχείρηση και πρέπει να βρίσκεται στα χέρια του δημοσίου.
Τέλος τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες για να αναδειχθεί μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία θα καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα ξαναδώσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα".

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου