24/11/12

Χουντική Δίωξη Στελέχους Του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ελένης Αυλωνίτου !


Πέμ, 22/11/2012
Τάσος Κουράκης: οι πολιτικές  διώξεις περιγράφονται στο μνημόνιο 3. Η δίωξη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου είναι πολιτική και δεν θα περάσει.
Για την πρωτοφανή δίωξη της Ελένης  Αυλωνίτου, ερευνήτριας στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) και 25 φορές πρωταθλήτριας  Ελλάδας  στην κολύμβηση, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής  και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, δήλωσε τα εξής:
΄΄ Από τον περασμένο Νοέμβρη εκκρεμούσε κλήση στο πειθαρχικό του ΟΑΚΑ της Ελένης Αυλωνίτου, ανώτατου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Γαλατσίου,  με το αιτιολογικό ότι “συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή χωρίς την άδεια του ΔΣ ΟΑΚΑ” κατά την οποία αναφέρθηκε σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε υποβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην απάντηση που εδόθη από τον αρμόδιο υπουργό.
Η  Ελένη Αυλωνίτου ως κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ως ερευνήτρια, είχε μιλήσει για τον ντόπινγκ στην Ελλάδα και παλιότερα, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που έδωσε το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ευρωβουλευτή μας Νίκο Χουντή. Για όσα είπε στη συνέντευξη τύπου τότε αλλά και αργότερα σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε, όπου εγκαλούσε την τότε αθλητική ηγεσία (κ.κ. Γερουλάνο και Νικητιάδη) για την απροθυμία της να απαντήσει σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχα ο ίδιος καταθέσει, η Ελένη Αυλωνίτου υπέστη πρωτοφανείς συμπεριφορές.
Δέχτηκε εκβιασμούς, παρενοχλήσεις, παρεμπόδιση της εργασίας της, κλείδωμα του γραφείου της, βιαιοπραγία και απειλές από τον  προϊστάμενο της  κι όλα αυτά μέσα στη δημόσια υπηρεσία που υπηρετεί. Παρά τις επανειλημμένες δημόσιες  καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για όλα, όσο και τις δικές μου προς τον κ. Νικητιάδη και αργότερα στον κ. Ιωαννίδη, η κατάσταση δεν άλλαξε.
Χθες η Ελένη Αυλωνίτου, στην τελευταία πράξη της οπερέτας που οι υπηρέτες της τρόικα ανέβασαν με το 3ο Μνημόνιο,  απειλήθηκε από το ΔΣ ΟΑΚΑ ότι θα τεθεί σε αργία, σύμφωνα με τον νέο Μνημονιακό νόμο 4093/2012, που προβλέπει αργία σε περίπτωση που εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη, άσχετα από το τελικό της αποτέλεσμα. Ετσι η Ελένη Αυλωνίτου απειλείται με αργία από τη δουλειά της επειδή συμμετείχε σε πολιτική εκπομπή και εξέφρασε πολιτικό λόγο μη αρεστό στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός μάλιστα ότι ακόμα και οι διατάξεις του  νόμου 4093/2012 δεν προβλέπουν αργία για δίωξη με τη συγκεκριμένη κατηγορία!
Πρόκειται καθαρά για ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΔΙΩΞΗ.  Η Ελένη Αυλωνίτου εκδιώκεται γιατί έκανε δημόσια κριτική σε υπουργούς και η δίωξη της αυτή δείχνει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για καθιέρωση πολιτικών διώξεων που με εργαλείο τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου θα ολοκληρώνονται ταχύτατα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ βρίσκεται πολιτικά, ηθικά και έμπρακτα δίπλα στην Ελένη Αυλωνίτου, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που απειλείται με την απώλεια της  εργασίας του, επειδή δεν συμφωνεί ή καταγγέλλει τις πολιτικές των διεφθαρμένων κυβερνήσεων.
Μαζί με το λαό θα ακυρώσουμε κάθε αντεργατικό και αντιδημοκρατικό μέτρο που προσπαθούν να επιβάλλουν.΄΄
Ο Τάσος Κουράκης καταθέτει για τη συγκεκριμένη  πολιτική δίωξη επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου