15/11/12

Καλαμάτα. Χρυσή Αυγή Κατά Εξέγερσης Πολυτεχνείου !

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ενέργεια μελών της Χρυσής Αυγής να μοιράσουν στην πόλη της Καλαμάτας...
λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου, φυλλάδιο και αφίσες που ............

αμφισβητούν την ύπαρξη νεκρών, κατά την φοιτητική εξέγερση.
Τα μηνύματα που αναγράφονται στο έντυπο υλικό είναι χαρακτηριστικά, αφού υποστηρίζεται ότι ο αγώνας κατά της χούντας των συνταγματαρχών ήταν ένα παραμύθι. «Οχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι υπεύθυνη για την δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες στη φυλακή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στα συνθήματα.
«Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, Ο ευρών αμειφθήσεται , ενώ υπάρχει και η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη, της ραδιοφωνικής φωνής του Πολυτεχνείου.
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρει ότι «η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ» υπογραμμίζει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του «για τις συκοφαντίες της "Χρυσής Αυγής" για το Πολυτεχνείο 1973. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει».
Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει: «Δεν πλάκωσε κανένα τανκς τα παλικάρια στο Πολυτεχνείο. Αυτή είναι μεγάλη παραμύθι, σταματήστε την».


ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Αφίσες της Χρυσής Αυγής αμφισβητούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου http://24wro.blogspot.com/2012/11/blog-post_513.html#ixzz2CEsRVvxO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου