2/11/12

Συνέντευξη Τσαμάζ Εφ΄ Όλης Της Ύλης !


Πηγή: Ημερησία Online
Ανεβάζει τους τόνους προς πάσα κατεύθυνση ο ΟΤΕ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Μιχάλη Τσαμάζ, να επιτίθεται κατά ............
της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθώς και κατά των εναλλακτικών παρόχων, σε σημερινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα, ο κ. Τσαμάζ έδωσε στους εκπροσώπους του Τύπου στοιχεία για τη μέχρι τώρα πορεία, τις προοπτικές και το μέλλον του ΟΤΕ, μέσα στο δυσμενές οικονομικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που επικρατεί, προαναγγέλλοντας νέο κύμα εθελούσιων αποχωρήσεων 1.600-1.700 εργαζομένων από τον οργανισμό.
VDSL
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, Στις 26 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο ΟΤΕ καθώς και οι εναλλακτικοί την παροχή υπηρεσιών υπερταχύτατου internet μέχρι και 50 Mbps σε περίπτωση που δεν υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις από την ρυθμιστική αρχή
Όπως επεσήμανε, ο ΟΤΕ επένδυσε πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές του VDSL οι οποίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες για περίπου δύο χρόνια εξαιτίας της πολιτικής της Ρυθμιστικής Αρχής, Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΕΤΤ κ. Λ. Κανέλλου ο οποίος όπως είπε «κατηγόρησε τον Οργανισμό ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της νομιμότητας».
Απαντώντας σε ερώτηση για νέες επενδύσεις στο υπερταχυτατο internet τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΟΤΕ θα «τιμωρηθεί» αν συνεχίσει τις επενδύσεις στον τομέα αυτό καθώς θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές λιανικής μια και αυτό προβλέπει το μοντέλο που έχει υιοθετήσει ο ΟΤΕ για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Την ίδια ώρα οι ανταγωνιστές θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες VDSL, χωρίς να έχουν κάνει επενδύσεις, ενώ τα περιθώρια κέρδους τους πλησιάζουν το 100% ανάμεσα στη χονδρική και τη λιανική.
Αναχρηματοδότηση δανείων
Με την πώληση του Hellas Sat αλλά και της θυγατρικής του στη Βουλγαρία Globul μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2013 θα επιχειρήσει η διοίκηση του ΟΤΕ να ελαχιστοποιήσει τυχόν προβλήματα αναχρηματοδότησης των δανειακών του υποχρεώσεων.
Για την πώληση έχει ήδη προσληφθεί ως σύμβουλος η τράπεζα Citigroup (Βρετανίας)
Ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια κατά 1,4 δις ευρώ, ενώ μέχρι το 2013 θα πρέπει να εξυπηρετηθούν δάνεια ύψους 2,2 δις ευρώ ( 900 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο και 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2013).
Εργασιακά
Περίπου 100 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει στον ΟΤΕ το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που αφορά στην αποχώρηση 1.600 -1.700 υπαλλήλων, οι οποίοι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα την τριετία 2013- 2015.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην πρόσληψη περίπου 400 ατόμων σε εξειδικευμένο προσωπικό, κυρίως στις νέες τεχνολογίες.
Cosmote
Εντυπωσιακή χαρακτήρισε την πορεία της Cosmote, ο κ. Τσαμαζ ο οποίος και εδώ δε διάστασε να κατηγορήσει τόσο τους ανταγωνιστές όσο και τη Ρυθμιστική Αρχή ότι επιχειρούν με διάφορες προφάσεις να την «πετάξουν» από την λιανική αγορά ζητώντας τη ρύθμισή της για την αγορά της καρτοκινητής.
Πηγή: Ημερησία Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου