16/3/12

Το Αυτονόητο Ζητούν Οι Κάτοικοι Της Μεσσήνης !

Ομάδα «ΔΙΑΣ» ζητούν στη Μεσσήνη και συστήνουν και ομάδες περιφρούρησης των χωριών

Επί τάπητος τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας που παρουσιάζονται στο δήμο Μεσσήνης σε σύσκεψη που έγινε......στο δημαρχείο με αφορμή την ένοπλη ληστεία στη Βαλύρα και τον ξυλοδαρμό της οικογένειας. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν εκτός από τους Αντιδημάρχους κ. Γ. Αθανασόπουλο, Α. Ηλιόπουλο, Γ. Στραβόλαιμο, Ν. Φύκιρη και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Μεσσήνης κ. Σαλαντής καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο ο Δήμος έχει συγκροτήσει στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.
Από τη σύσκεψη αυτή προέκυψε ότι η κακή οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλες ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας, με άμεση συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας. Σε όλες τις τοπικές κοινωνίες επικρατεί φόβος και αίσθημα ανασφάλειας. Ο κίνδυνος να ξεσηκωθούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με αυτοδικία είναι ορατός.
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος «...δυστυχώς, η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 8 πρώην Καποδιστριακών Δήμων και εκτείνεται σε 565,58 τ.χλμ. Ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Μεσσήνης ανέφερε ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού καθώς τα αστυνομικά τμήματα της Κορώνης, του Πεταλιδίου, του Μελιγαλά και του Κοπανακίου δεν έχουν προσωπικό για να επανδρώσουν περιπολικό. Επιπλέον, μέσα στο 2012 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 17 αστυνομικοί και να εισέλθουν στην δύναμη της Μεσσηνίας μόνο 4».
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι επιλογές αντιμετώπισης του προβλήματος και προτάθηκαν η δημιουργία ομάδων ΣΙΓΜΑ, η δημιουργία ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη της Μεσσήνης, η ενίσχυση των υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων με ανθρώπινο δυναμικό και η δυνατότητα σύστασης ομάδων περιφρούρησης από πολίτες, οι οποίοι θα περιπολούν και θα ειδοποιούν τις αρχές για πιθανά κρούσματα παραβατικότητας.
Συνεχίζοντας ο κ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε: «...Με επιστολή μας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον ενημερώσαμε για τα συμπεράσματα της σύσκεψης και ζητήσαμε τον καθορισμό συνάντησης στο γραφείο για την εξεύρεση λύσης στο τόσο σημαντικό θέμα που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία.
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αν μη τι άλλο, είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτεία να παράσχουμε στους πολίτες μας και τα παιδιά μας το αίσθημα της ασφάλειας. Εξίσου ισχυρή είναι η υποχρέωσή μας προς τους ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά τη γη της υπαίθρου και βοήθησαν στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους, να μην αισθάνονται ανυπεράσπιστοι πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας, όπου ο κλέφτης ανενόχλητος σπάζει το παράθυρο, μπαίνει στο σπίτι του, τον φιμώνει, τον δέρνει και ληστεύει την πενιχρή του σύνταξη με την οποία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα.
Ως Δημοτική Αρχή κύριο μέλημά μας στην περίοδο που διανύουμε είναι να διασφαλίσουμε τους παράγοντες που προωθούν και ενισχύουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και της περιφέρειας. Ένας από τους καθοριστικούς μοχλούς προσέλκυσης επενδυτών και ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας είναι η ασφάλεια».

 http://www.best-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου