17/3/12

Δεν Έχει Πρόβλημα Το Νερό Της Καλαμάτας !!

Δεν τίθεται κανένα θέμα με το νερό της Καλαμάτας, ούτε με ρύπανση του Μεσσηνιακού Κόλπου από τον βιολογικό καθαρισμό στον Μπουρνιά - η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του οποίου υποβάλλεται την...........
επόμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να χρηματοδοτηθεί από το ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Αυτά δήλωσε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σαράντος Μαρινάκης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή ερωτήσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή από τη Δημοκρατική Αριστερά και στις οποίες θίγονται τα πιο πάνω ζητήματα.
Οσον αφορά το νερό, η ΔΗΜΑΡ επικαλείται γνωστή έρευνα για την ποιότητα του νερού στη χώρα μας, την οποία είχε διεξαγάγει το 2009 το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και η οποία είχε δημοσιοποιηθεί πέρυσι το καλοκαίρι.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναρωτήθηκε γιατί μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα -πέρυσι το καλοκαίρι αρχικά και για δεύτερη φορά τώρα, που αναμένεται να αρχίσει η φετινή τουριστική περίοδος- γίνεται επίκληση της ίδιας μελέτης και αναφέρονται αιτιάσεις που έχουν ήδη απαντηθεί:
«Οπως είχαμε ως ΔΕΥΑΚ και πέρυσι το καλοκαίρι δηλώσει, το νικέλιο στο νερό της Καλαμάτας -με βάση τις αναλύσεις από το Χημείο του Κράτους- είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμο, μόλις 5 μg/l και σε καμία περίπτωση 20 μg/l που παρουσιάζει η μελέτη» είπε ο Σ. Μαρινάκης και σημείωσε:
«Το νερό της Καλαμάτας είναι από τα ποιοτικότερα νερά στην Ελλάδα. Γιατί επανέρχεται μια μελέτη τριών χρόνων τα αποτελέσματα της οποίας έχουν απαντηθεί ήδη, με επίσημα στοιχεία μάλιστα;».
Αναφερόμενος στον βιολογικό καθαρισμό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι οι σε τακτικότατη βάση μετρήσεις και αναλύσεις των δειγμάτων θαλασσινού νερού από το σημείο εκροής του αγωγού στον Μεσσηνιακό Κόλπο δείχνουν ότι οι όλες οι παράμετροι είναι μέσα στα όρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Σ. Μαρινάκης παράλληλα γνωστοποίησε ότι υποβάλλεται στην Περιφέρεια η ώριμη μελέτη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας. Ενα έργο προϋπολογισμού 4,24 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία η ΔΕΥΑΚ θα καταβάλει περί τις 420.000 για ορισμένες μη επιλέξιμες δαπάνες και ως ιδία συμμετοχή.

http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου