5/2/14

Πόρτα Στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα Από .....

Πόρτα στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για το θέμα της φορολόγησης παλιών ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία έριξε η Ελβετίδα ομόλογός του Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα της ..................
ελβετικής Δικαιοσύνης για την πορεία του μαύρου χρήματος εξετάζοντας τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλα πρόσωπα.
Μετά την συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Γ. Στουρνάρα, η Σλουμπφ τόνισε πως Ελλάδα και Ελβετία βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο αναφορικά με την συνομολόγηση διμερούς συμφωνίας.
“Μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν για μη φορολογηθέντα χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται παρωχημένα, πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση και αυτό θα κάνουμε”, δήλωσε η Ελβετίδα υπουργός ενώ ο Γ. Στουρνάρας επέμεινε ότι “εμείς εμμένουμε και στο παρελθόν με ένα τρόπο δίκαιο. Θέλουμε να ισχύσει το Βρετανικό μοντέλο”.
Πάντως η Ελβετίδα υπουργός εξέφρασε τη βούληση της Ελβετίας για την ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με τις καταθέσεις από δω και πέρα, κάνοντας αναφορά στις σχετικές συμφωνίες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και του G20.
Σε ερώτηση για το ύψος των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία δεν απάντησε, λέγοντας πως “η πολιτική δεν έχει εικόνα του τι συμβαίνει στις τράπεζες” και ότι “γι’ αυτά τα θέματα είναι αρμόδιος ο φορέας επίβλεψης των τραπεζών”. Είπε ακόμα ότι δεν έχει διαπιστωθεί κύμα μαζικής φυγής καταθέσεων αλλά ότι υπάρχει η τάση αρκετοί καταθέτες, όπως Γερμανοί, Γάλλοι και Ιταλοί να γνωστοποιούν το ύψος των καταθέσεών τους.

Πηγή. http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=413516

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου