6/6/15

Καλαμάτα. Μανώλης Μάκαρης. Πλήρης Εγκατάλειψη Της Μικρής Μαντίνειας ..

Η παραλία της μικρής Μαντίνειας έχει υποστεί τις συνέπειες της πλήρους αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Ενδεικτικά αναφέρω ότι
1.το κτίριο Παναγιώταρου αποτελεί εστία ρύπανσης ενώ δεν έχει καθαριστεί ο περιβάλλων  χώρος από τα ξερά χόρτα. Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στον πύργο του Παναγιώταρου.
2. η πανέμορφη παραλία που έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία ουσιαστικά δεν ................
διαθέτει υποδομές . Οι βασικές υποδομές βρίσκονται στα διπλανά καταστήματα ,ντους και τουαλέτα στα διπλανά καταστήματα, ουσιαστικά η μόνη υποδομή είναι η  ράμπα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μια τεράστια ακαλαίσθητη βανδαλισμένη ταμπέλα της ΔΕΥΑΚ επισημαίνει παρελθόντα έργα κακοποιώντας βάναυσα την αισθητική του τοπίου.
3. η συγκεκριμένη παραλία είναι πανέμορφη αλλά αναξιοποίητη . Πρέπει να γίνει μια συνολική ανάπλαση και προστασία της παραλίας και μετατροπής της σε μια σύγχρονη πλαζ που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των λουομένων και των κατοίκων της περιοχής.
4. Παράλληλα ένα άλλο φαινόμενο που πρέπει  να αντιμετωπιστεί είναι η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων των διερχόμενων οχημάτων στην παραλιακή οδό που δεν συνάδει με τον εξοχικό χαρακτήρα της περιοχής.

5. Τα φαινόμενα της διάβρωσης της ακτής έχει ιδιαίτερα επηρεάσει την Μικρή Μαντίνεια και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα  δεν έλυσαν το πρόβλημα αλλά το μετέφεραν σε άλλο σημείο (στο ύψος του τουριστικού).

Μανώλης Μάκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου