20/3/15

ΠΑΣΠ. Δελτίο Τύπου Σχετικά Με Το Bullying

   Με αφορμή την ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη και την μορφή bullying που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, έχουν γραφτεί κείμενα ειλικρινή και σοφά, κείμενα που σε «ικετεύουν» να τα διαβάσεις καθώς και κείμενα που .......
περιγράφουν την κόλαση που ζούσε το συγκεκριμένο αγόρι.
   Το bullying είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο  στα σχολεία των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών. Ο όρος ευνοεί τη συστηματική επιθετική συμπεριφορά –από την απλή φραστική έως βίαιη – σε βάρος μεμονωμένων μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο. Το bullying είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού.
   Ο ρατσισμός και το bullying μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε περιβάλλον στο οποίο ανθρώπινα όντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτό περιλαμβάνει το σχολείο, την οικογένεια, το χώρο εργασίας και τις γειτονιές. Είναι ένας ακόμα επιπλέον παράγοντας ώθησης στην μετανάστευση. Ο εκφοβισμός είναι δυνατό να λαμβάνει χώρα μεταξύ κοινωνικών ομάδων, κοινωνικών τάξεων, ακόμα και μεταξύ χωρών.
   Η Π.Α.Σ.Π. ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  καταγγέλλει οποιαδήποτε μορφή συναισθηματικής, λεκτικής και σωματικής βίας και ζητάει την άμεση αντιμετώπιση από την κοινωνία καθώς και την ενημέρωση μαθητών και φοιτητών σχετικά με τον ρατσισμό και το bullying.


Π.Α.Σ.Π.
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΎΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου