20/3/15

Αυθαιρεσίες Νίκα Σχετικά Με Τον Ορισμό Της Θέσης Του Συμπαραστάτη Του Δημότη

Ανοικτός Δήμος Καλαμάτας.
Δελτίο Τύπου
20 Μαρτίου 2015

   Έξι μήνες έχουν περάσει ήδη  από την εγκατάσταση των αυτοδιοικητικών αρχών και ο δήμος Καλαμάτας δεν έχει προβεί στην .....
προκήρυξη της θέσης  του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως όφειλε σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν.3852/2010 (πρόγραμμα "Καλλικράτης") το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:
      «Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.»
   Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης μπορεί να αποτελέσει τον σύμμαχο του πολίτη στη σχέση του με το Δήμο. Συγκεκριμένα δέχεται καταγγελίες για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου και διαμεσολαβεί για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων απαντώντας εντός 30 ημερών στους ενδιαφερόμενους.

  Καλούμε την δημοτική αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έτσι ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει με αυξημένη πλειοψηφία τον καταλληλότερο για αυτή τη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου