13/1/15

Καμμένος Από Καλαμάτα: “Συνεργασία Με ΣΥΡΙΖΑ Υπό Προϋποθέσεις”

Πηγή. http://www.eleftheriaonline.gr/
Στις 25 Ιανουαρίου θα απελευθερωθεί ο λαός», τόνισε απόψε στην Καλαμάτα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ζητώντας να στηριχτεί το κόμμα του ώστε να είναι εγγυητής σε μια κυβέρνηση εθνικού ειδικού σκοπού.
Στην ομιλία του προς ....................
μέλη και φίλους του κόμματος στο "Φαραί Παλλάς", όπου έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών στη Μεσσηνία, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα εκλεγεί ξανά πρωθυπουργός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ (τάχθηκε μάλιστα κατά της αυτοδυναμίας του), αλλά ξεκαθάρισε πως θα υπάρχουν "κόκκινες γραμμές" στα εθνικά θέματα, σε ζητήματα θρησκείας (σχέσεων κράτους - εκκλησίας) και λαθρομετανάστευσης.
Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι «συνεχίζει να εφαρμόζει αυτό που αποκάλεσε ως το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή», πως «χρησιμοποιεί και τη θρησκεία για να εκβιάσει τους Ελληνες», ότι «υπόσχεται θέσεις εργασίας εκείνος που έστειλε στην ανεργία το 60% του λαού» και πως «κατάργησε με τροπολογίες την προστασία της πρώτης κατοικίας».
Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι «υπάρχει ελπίδα να αλλάξει αυτή η πολιτική», και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι πληγές από τον εμφύλιο μπορεί να είναι ανοικτές, αλλά είμαστε στο 2015. Μπορούμε να συμβιώσουμε μεταξύ μας. Δεν μπορεί να φοβόμαστε τους κομμουνιστές πως θα έρθουν με τα κονσερβοκούτια να μας πάρουν τα σπίτια».
Σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα αγωνιστούν, ώστε κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη, καθώς και για να υπάρξει φορολόγηση ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.
Επικρίνοντας ηγέτες και εκπροσώπους της συγκυβέρνησης, ανέφερε ότι «τους "κρατούν" οι δανειστές. Πώς να διαπραγματευτεί ο Παπασταύρου, όταν είναι στη λίστα Λαγκάρντ με 5 εκ. ευρώ; Πώς να διαπραγματευτούν εκείνοι που έπαιρναν τις μίζες;». Κατηγόρησε το Σαμαρά που δεν έβαλε φυλακή το Βενιζέλο και τον Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι «αυτοί που θα αναλάβουν να διαπραγματευτούν, θα πρέπει να έχουν καθαρό ποινικό και πολιτικό μητρώο».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενημέρωσε πως «στις πραγματικές μετρήσεις η διαφορά έχει παγιωθεί πάνω από 8%», και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ξανά πρωθυπουργός ο Σαμαράς», απηύθυνε το δίλημμα: «Ο λαός θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή εθνικού ειδικού σκοπού με εγγυητές τους Ανεξάρτητους Ελληνες;». Ο ίδιος τάχθηκε βέβαια με τη δεύτερη περίπτωση, «για να μην αφήσουμε κανένα στην αλαζονεία» - και ανέφερε ότι με τους ΑΝΕΛ «δεν πρόκειται να μπουν σε περιπέτειες τα εθνικά θέματα».
Για να ανασυγκροτηθεί η χώρα, ο Π. Καμμένος πρότεινε μείωση της φορολογίας, σεισάχθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποίηση του τουρισμού και αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες.
Ζήτησε «να σταματήσει το φαινόμενο συμπολίτες μας να δίνουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν αντέχουν την πίεση» και παρατήρησε πως «οι 7.000 άνθρωποι που τερμάτισαν τη ζωή τους τα χρόνια του μνημονίου, απαιτούν να σταματήσει ο οικονομικός πόλεμος».
Τέλος, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τη Ρωσία και την Κίνα.
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψηφίους βουλευτές των ΑΝΕΛ στη Μεσσηνία, που είναι οι: Αικατερίνη Αργυροπούλου (άνεργη νοσηλεύτρια), Δημήτριος Ηλιόπουλος (ιδιωτικός υπάλληλος), Δημήτρης Μπαρμπετσέας (αγρότης), Κωνσταντίνος Στ. Ξηρογιάννης (οικονομολόγος), Ευγγελία Παπαβασιλείου (άνεργη), Θεόδωρος Σαμπαζιώτης (έμπορος).
Την ομιλία του Π. Καμμένου παρακολούθησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, που στο τέλος χαιρετήθηκε μαζί του.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kommata/item/52770-kammenos-omilia-kalamata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου