12/1/15

Τσίπρας Καλαμάτα: Με Μαντήλι Καλαματιανό Αποχαιρετούμε Τον Σαμαρά

Πηγή. http://www.avgi.gr/
Το ποτάμι, μέρα τη μέρα, γίνεται χείμαρρος και ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο: με τις διαπιστώσεις αυτές απευθύνθηκε στους πολίτες της Καλαμάτας ο Αλέξης Τσίπρας συμπεραίνοντας ότι ....................
«τα πράγματα έχουν ήδη αλλάξει».
«Δεν προσπαθούν να αποφύγουν την ήττα τους, αλλά να περιορίσουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ακόμη και αφού διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήλεψε τις αυτοδυναμίες του παλαιού δικομματικού συστήματος, ζήτησε «αυτοδυναμία του λαού και της δημοκρατίας, αυτοδυναμία απέναντι στους δανειστές».
Κατέθεσε μάλιστα την προσωπική του δέσμευση ότι «κυβέρνηση διανομής της λείας και νομής της εξουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει στις 26 του Γενάρη. Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ανόρθωσης, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων θα υπάρξει στις 26 του Γενάρη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πραγματικά κυβέρνηση όλων των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας».
Με αφετηρία εξάλλου τη διαπίστωση ότι η αποφασιστικότητα και ο θυμός των πολιτών συμπυκνώνονται σε δύο μόνο λέξεις, «φτάνει πια!», υπογράμμισε επίσης ότι οι πολίτες απαιτούν το ελάχιστο, αξιοπρέπεια και σεβασμό -και «δεν είναι αξιοπρέπεια τα ακρωτηριασμένα δικαιώματα, οι ακρωτηριασμένοι μισθοί, οι ακρωτηριασμένες συντάξεις, οι ακρωτηριασμένες ζωές. Δεν είναι αξιοπρέπεια η ακρωτηριασμένη δημοκρατία. Δεν είναι αξιοπρέπεια η ακρωτηριασμένη λαϊκή κυριαρχία.Δεν είναι αξιοπρέπεια το καθεστώς των μνημονίων».
Ενώ επανέλαβε τη μομφή προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό  ότι «έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία».
Από το κατάμεστο κλειστό γήπεδο της Καλαμάτας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε, τέλος, δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία, η γενέτειρα του Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον έκανε και μια... αφιέρωση:  «Μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό. Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου