26/1/14

Στη Καλαμάτα Ο Μανώλης Σφακιανάκης Της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εκδήλωση με θέμα "Οι κίνδυνοι του Ιντερνετ" διοργανώνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο ο Ροταριανός Ομιλος "Καλαμάτα - Φαραί".
Στην εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας θα μιλήσει ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Κωνσταντίνος Σιώμος ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Προλογίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.
Για το θέμα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου οι ...........
υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτας Γεράσιμος Κουνάδης γιατρός και Σπύρος Λαπιώτης δικηγόρος.
Ο κ. Κουνάδης αρχικά εξήγησε λίγα πράγματα για τη δράση των Ρόταρυ, που εστιάζει στα ανθρωπιστικά ζητήματα που αφορούν όλο τον κόσμο. Οι Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο εθελοντικό δίκτυο που προάγει τις αρχές της ειρήνης και προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που δημιουργούν στους ανθρώπους η φτώχεια, οι επιδημίες, ο αναλφαβητισμός, η πείνα, οι περιβαλλοντικές κρίσεις. Ακόμη, οι σχετικές καμπάνιες βοηθούν υπότροφους να σπουδάσουν, ενημερώνουν τους πολίτες για σημαντικά θέματα, διαδίδουν τις ιδέες της προσφοράς και της καλής θέλησης. Ο Όμιλος της Καλαμάτας ιδρύθηκε το 2005 από επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες και από τότε βοηθά σχολεία, βιβλιοθήκες, συλλόγους, καθώς και δράσεις του Δήμου Καλαμάτας.

Ο κ. Λαπιώτης ανέφερε πως η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, μιας και πλέον οι περισσότεροι από τους ανθρώπους δρουν και ζουν παράλληλα και σε ένα διαδικτυακό, ξεχωριστό περιβάλλον, το οποίο κρύβει κινδύνους. Μίλησε ακόμη για τις σπουδές και τη δράση των δύο ομιλητών. Ο κ. Σφακιανάκης έχει χαρακτηριστεί ως "Πουαρό" του Διαδικτύου και έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Σιώμος έχει ιδρύσει το 1ο ειδικό τμήμα σε δημόσιο νοσοκομείο για τον εθισμό στο Διαδίκτυο και συμμετέχει στην πρόταση για μια εθνική πολιτική πρόληψης.

Πηγή. http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/32788-ekdilwsi-kindynoi-internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου