26/1/14

Λάδι Στη Φωτιά Για Τους Αγρότες Τα Κυβερνητικά Μέτρα Για Τη Φορολογία

Του Αντώνη Πετρόγιαννη Από Την Εφημερίδα Θάρρος
Εύφλεκτη ύλη για «αναζωπύρωση» του αγροτικού μετώπου σε ολόκληρη την περιφέρεια συνιστά το κυβερνητικό εγχείρημα για τη .................

φορολόγηση των αγροτών. Τα πρώτα 24ωρα μετά το κάλεσμα των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, δείχνει μια ανέλπιστη ανταπόκριση των αγροτών, που κάνει την κυβέρνηση να ρυθμίζει δάνεια.
Κοινή γραμμή ενάντια στο νέο φορολογικό καθεστώς, με ενιαίο πλαίσιο 16 αιτημάτων και σκοπό τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων και των οικογενειών τους, χαρακτηρίζει τις φετινές κινητοποιήσεις. Η διαφορά είναι ότι, κατά γενική ομολογία, κινούνται πέρα από κομματικά κριτήρια και εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών.
Έτσι, στη Μεσσηνία, σε συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Καλαμάτας, προχώρησαν από τις 11.30 έως τις 12.00 χθες αγρότες, αντιδρώντας στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Παράλληλα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για να καθορίσουν τις επόμενες δράσεις τους
Το κοινό πλαίσιο διαμορφώθηκε στη Λάρισα στις 19 Ιανουαρίου και μέσα στην εβδομάδα έγιναν διαμαρτυρίες στις πλατείες των χωριών και συμβολικοί αποκλεισμοί των κατά τόπους εφοριών σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια αντίδρασης στο γερό χαράτσι που φέρνουν οι φορολογικές ρυθμίσεις.
Παράλληλα, θα γίνονται καθημερινά ενημερωτικές συσκέψεις και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις, με στόχο ένα «σωστό» ξεκίνημα των φετινών κινητοποιήσεων, που θα αγκαλιάσει όλη τη χώρα. Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν να αποτελέσουν τη βάση για κλιμάκωση στα τέλη του Γενάρη, με στήσιμο μπλόκων στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας και κορύφωση με το συλλαλητήριο της Agrotica.
Μπλόκα σε όλη τη χώρα προαναγγέλλει και το επιτελείο του αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα, με αφορμή το νέο τρόπο φορολόγησης των αγροτών, που φέρνει στα όρια της βιωσιμότητας πολλές από τις αγροτικές οικογένειες.
∆ε λείπουν, βέβαια και οι διαφωνίες, με κάποιους από τους πρωτοστάτες των παλιών μπλόκων να εμφανίζονται λιγότερο… ζεστοί για κάθοδο στις εθνικές οδούς.
Στο τέλος της βδομάδας (25 - 26 Γενάρη) θα συνεδριάσουν εκ νέου οι Επιτροπές Αγώνα και τα συντονιστικά των αγροτών, ώστε να σχεδιάσουν την περαιτέρω δράση τους.  


http://tharrosnews.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου