27/1/14

Κεφαλλονιά. Πλαστή Η Εικόνα Που Μεταδίδουν Τα Συστηματικά Κανάλια;

Σχετικά με το σεισμό στη Κεφαλλονιά μίλησε και στη πρωινή ζώνη και την απογευματινή, στο τηλεοπτικό κανάλι "Ε", ο Σεισμολόγος και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης.
Μίλησε για .................κουστουμαρισμένους κυρίους που περιφερονται στο νησί με μόνο σκοπό την βορρά ψήφων. Κατηγγειλε πως λόγω μνημονίου έχει σταματήσει ο έλεγχος των Δημόσιων Κτηρίων και μόνο το 10% από αυτά έχουν ελεγχθεί.
Είπε χαρακτηριστικά, ότι τα σπίτια στο νησί έχουν αντέξει και πως οι εικόνες που μεταδίδουν τα συστημικά κανάλια προερχονται από παλαιότερους σεισμούς, τόνισε πως αν αυτός ο σεισμός είχε γίνει σε άλλη περιοχή θα είχαμε θρηνήσει πολλά θύματα, παρότρυνε τους κατοίκους που τα σπίτια τους δεν εχουν υποστεί ζημιές, να μουν μέσα γιατι παραμένοντας στην υπαιθρο μπορούν να πάθουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά λόγω του κρύου σχετικά με την υγεία τους. Τα σπίτια που κατασκευαστηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό δεν έχουν υποστεί καμια ζημιά, εκτός από υλικά που ευρίσκονταν στο εσωτερικό τους και μετακινηθηκαν λόγω του σεισμού. 
Αν δείτε τις τωρινές εικόνες στο Ζούγκλα θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει καμια από κατεστραμενο μετασεισμικό κτήριο.
Ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και η προβλήτα του λιμανιού του Αργοστολίου.
Το συμπερασμα που βγάζει ένα λογικά σκεπτόμενο άτομο είναι, γιατι τα κανάλια θέλουν να μεταδώσουν διαφορετική εικόνα από αυτή της πραγματικότητας; Aν ο λόγος είναι μόνο και μόνο για την τηλεθέαση ίσως θα μπορούσαμε εν μέρη να τους δικαιολογήσουμε, αν όμως επιβάλλεται από άλλα κέντρα που αποβλέπουν σε προσωπικά οφέλη, λόγω της κατάστασης, είναι κατακριταίος και εγκληματικός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου