26/7/12

Αεροψεκασμοί Στη Γιάλοβα Μεσσηνίας !


Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί, στη Γιάλοβα, καθώς το πρόβλημα με τα κουνούπια είναι πολύ μεγάλο στην περιοχή.
Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του  ............
αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, μετά από απόφαση της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί αεροψεκασμός, σήμερα το απόγευμα και ώρα 8 - 9 μ.μ.(μετά από εκτίμηση καιρικών συνθηκών) και αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες (6.30 - 8) στο παράκτιο υγροτοπικό σύστημα στη Γιάλοβα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα χρησιμοποιηθεί το προνυμφοκτόνο βιολογικό σκεύασμα Bti, όπως προβλέπεται. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του ψεκασμού δεν επιτρέπεται η παραμονή ανθρώπων και ζώων στη ζώνη δράσης.
Ενημερωτικές εκδηλώσεις
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους πολίτες, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών, οργανώνει η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας σε συνεργασία με το δήμο Tριφυλίας, την Παρασκευή 27 Iουλίου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο Kυπαρισσίας, στις 7.30 στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών και στις 8.30 το βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων.
Ο υπεύθυνος παρακολούθησης του προγράμματος στο δήμο - δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σουρέτης σημειώνει την ανάγκη να ειδοποιηθού οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων σ’ όλες τις δημοτικές Ενότητες του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου