18/7/12

Δυο Μεγάλες Χασισοφυτείες Σε Κω Και Καλαμάτα


Η καλλιέργεια χασισόδεντρων φαίνεται πως είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι καθημερινά εντοπίζονται μεγάλες χασισοφυτείες, ακόμη και σε περιοχές που δεν έχουν τέτοιο ιστορικό. Σε δασώδη περιοχή του δήμου ...................
Μεσσήνης, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εντόπισαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο μια χασισοφυτεία με 196 δενδρύλλια ύψους από 1,5 έως 3,5 μέτρα. Την έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και συνέλαβαν έναν 54χρονο Έλληνα που πήγε να περιποιηθεί τα δενδρύλλια. Στο σπίτι του, κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. 
Η Κως δεν είχε παρελθόν σε τέτοιου είδους καλλιέργειες κι όμως οι αστυνομικοί του τμήματος Ηρακλειδών εντόπισαν μια μεγάλη φυτεία με 101 δενδρύλλια, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κέφαλο. Μάλιστα, οι καλλιεργητές την είχαν κρύψει σηκώνοντας τεχνητή περίφραξη από θάμνους ύψους έως και δυο μέτρα. Την ώρα της εφόδου, ένας άγνωστος φρόντιζε τα χασισόδεντρα που ήταν φυτεμένα σε 48 λάκκους, αλλά αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή. Στο χώρο της φυτείας, εκτός από τα σύνεργα για τη φροντίδα της φυτείας, εντοπίστηκαν ένα αντίσκηνο το οποίο χρησιμοποιούσε για να μένει εκεί και ένα ντουλάπι με τυποποιημένα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου