10/4/12

Χρυσό Βραβείο Γεύσης Στο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας !


Με απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού απένειμε το χρυσό βραβείο γεύσης στο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας. Η απονομή έγινε από
την οργανωτική επιτροπή και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου στον πρόεδρο του συνεταιρισμού, γεωτεχνικό Μιχάλη Αντωνόπουλο, τιμώντας στο πρόσωπό του όλους όσοι συνέβαλαν στην παραγωγή αυτού του ιδιαίτερου ελαιολάδου. Σημειωτέον ότι είναι η μοναδική αγροτοσυνεταιριστική οργάνωση αλλά και προϊόν που βραβεύεται με τόσο υψηλή βαθμολογία και θέση σε όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας μεταξύ των άλλων έχει τις παρακάτω προδιαγραφές.


Acidity <  0.8%      - Οξύτητα

Peroxide <20m2/lit  - Υπεροξείδιο

K232(age of olive oil)  <0,5 years -  Ηλικία ελαιολάδου μικρότερη 0,5 ετών

K270<0.20

ΔΚ<0.01

Must be 100c certified    -100% πιστοποιημένο

Must be NOP certified      PDO Kalamata, ISO 22000: 2008 - Πιστοποίηση

Private label and/or co-label   - Ιδιωτική συνεταιριστική ετικέτα

Estate bottled                - Εμφιαλωμένο

Must be vacuum packed  - Αεροστεγώς πακεταρισμένο

Must be cold pressed      - Ψυχρή έκθλιψη

Must be hand picked       - Συλλογή με τα χέρια


Τα ελαιόλαδα του συνεταιρισμού προέρχονται αποκλειστικά από ομάδα παραγωγών πιστοποιημένη για ολοκληρωμένη διαχείριση.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας διαθέτει τις τρεις ακόλουθες πιστοποιήσεις:
- Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 (Αριθμ. Πιστοποιητικού CI/11620FS).
- Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (Agrocert μέχρι 11/01/2014).
- Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Ελιάς σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.1 & 2.2 (έχει γίνει η τελική επιθεώρηση, αξιολογήθηκε θετικά και αναμένεται η έκδοση του πιστοποιητικού από τον αναγνωρισμένο φορέα TUV Austria Hellas).

Πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου