21/4/12

Απίστευτη Δήλωση Δημάρχου Νίκα Παναγιώτη !

Αφορά το πρώην καφενείο Μούστου, που ενοικιάστηκε στην Αλυσίδα Καφέ Ζαχαροπλαστείων Αθανασίου και ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας,
Στον χώρο αυτόν σύχναζαν συνήθως ηλικιωμένα άτομα και είπε λοιπόν για αυτούς ο Δήμαρχος Καλαμάτας, που έχει καβαλήσει καλάμι, από εδώ έως την Αλεξανδρούπολη.
Δεν είναι για να απλώνουν την αρίδα τους υπερήλικες.
Γράφει Αναλυτικά Για Το Θέμα Η Εφημερίδα Ελευθερία !

Το Κληροδότημα Λ. Σκιά, όπως επιθυμούσε και ο διαθέτης του, προορίζεται αποκλειστικά για νέους ανθρώπους και «όχι για να απλώνουν την αρίδα τους υπερήλικες» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Με την έκφραση αυτή ο δήμαρχος μετέφερε ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το πρόσφατο γεγονός της επίδοσης σε 8 νέους επιταγών συνολικού ύψους 48.000 ευρώ από το εν λόγω κληροδότημα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, η διαδικασία της εκμίσθωσης του διατηρητέου κτηρίου στην κεντρική πλατεία -μέρος του κληροδοτήματος- βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, όμως πριν υπογραφεί το συμφωνητικό πρέπει να δοθεί έγκριση και από αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Γενικά, πάντως, ο Π. Νίκας εμφανίστηκε χθες ικανοποιημένος για την πορεία των υποθέσεων που αφορούν κληροδοτήματα - μετά και από τις συναντήσεις του στην Αθήνα την Τετάρτη με παράγοντες του πιο πάνω υπουργείου, αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Συγκεκριμένα, για το Κληροδότημα Παναγιώταρου ο δήμαρχος είπε ότι η υπόθεση βρίσκεται στην τελευταία της φάση προκειμένου το κληροδότημα να περιέλθει στο Δήμο Καλαμάτας ως περιουσιακό του στοιχείο - δεδομένου ότι και το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον Π. Νίκα, γνωμοδότησε ότι οι εγκαταστάσεις της Μικρής Μαντίνειας δεν προσφέρονται για τη λειτουργία γηροκομείου, σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη.
Για το κτήριο Αλειφέρη, στην Αριστομένους, ο δήμαρχος αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο δήμος έχει με το μέρος του «ισχυρά επιχειρήματα και ισχυρούς ανθρώπους». Γνωστοποίησε δε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει μουσείο παλαιοτύπων στο συγκεκριμένο κτήριο,   μετά την αποκατάστασή του βεβαίως.
Τέλος, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα υποβάλει αίτημα για να του παραχωρηθεί κατά χρήση η Δυτική Παραλία, μέχρι τον Κορδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου