27/4/12

Σαμαράς: Μηδενική Ανοχή Στην Εγκληματικότητα !


Ελπίζουμε να μην πάθετε αμνησία μετά τις Εκλογές !!
Σαφή προσανατολισμό προς τα δεξιά έχει η κυβερνητική ατζέντα που κατέθεσε την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο, προτάσσοντας την ενίσχυση της αστυνόμευσης, μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, της απονομής της δικαιοσύνης και της ενίσχυσης του σωφρονιστικού συστήματος, παράλληλα με την καθιέρωση της συνταγματικής προστασίας της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής γλώσσας και την .............
αναγνώριση της ορθοδοξίας ως στοιχείου της εθνικής ταυτότητας. 
Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε μεταξύ άλλων τη διατήρηση και αποκατάσταση των ειδικών επιδομάτων των αστυνομικών και των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων, εξήγγειλε τη "μηδενική ανοχή στην ήπια εγκληματικότητα" και προανήγγειλε ένταση της αστυνόμευσης με χρήση καμερών και της αντιμετώπισης ταραχών με τη χρήση υδροφόρων οχημάτων της Αστυνομίας. 
Υποσχέθηκε ακόμη ενίσχυση του ανεξάρτητου ρόλου της Δικαιοσύνης και ταχύτητα στην απονομή, αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων με ταχεία απέλαση των παράνομων μεταναστών που κρατούνται και λειτουργία νέων φυλακών, που είναι έτοιμες.

Όσον αφορά στο σύστημα διακυβέρνησης, υποσχέθηκε μείωση του υπουργικού σχήματος, καθιέρωση ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή, ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας και ψήφισή του από το λαό και δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία. 

"Πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα δεν είναι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός. Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού. Τα μηνύματα για τη ΝΔ είναι πολύ θετικά" ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

"Ηδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς” είπε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε σαν παράδειγμα “την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει, αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαΐου”. 

Ως δέυτερο παράδειγμα έφερε το περιστατικό της "Υπατίας", ενώ ρώτησε αν η επιχείρηση-«σκούπα» είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι σκέτη υποκρισία. Αναφέρθηκε στο νόμο Ραγκούση -"νόμο-μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών, τον οποίο εμείς θα καταργήσουμε".

“Θα βάλουμε τέλος στην ντροπή της κουκούλας" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Στην κατοχή οι άνθρωποι διαδήλωναν με ακάλυπτα πρόσωπα, το ίδιο και στην επταετία, τώρα σε εποχή ασυδοσίας φοράνε κουκούλες και καίνε τις πόλεις μας”. 

Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς, ανέφερε επίσης, ενώ επιτέθηκε ξανά στην Αριστερά, λέγοντας ότι ποντάρει στην απόγνωση.

Και πρόσθεσε: “Αντίπαλοι είμαστε της Αριστεράς, όχι εχθροί, και δεχόμαστε την κριτική της, θα δέχεται και εκείνη τη δική μας, εμείς θέλουμε να συνθέσουμε. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς και η ασφάλεια δεν αφορά μόνο τη Δεξιά. Στόχος μου είναι να συνθέσω και να ενώσω όλους τους Έλληνες, ξεφεύγοντας από τις εμμονές και τις προκαταλήψεις του χθες” ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Είπε ο κ. Σαμαράς: "Πώς θα πιάσουμε τους κουκουλοφόρους; Απαντώ: δεν είναι αλήθεια ότι δεν τους έπιαναν, τους έπιαναν, αλλά μετά από λίγο τους άφηναν. Το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει, αλλά και το πλαίσιο της αστυνόμευσης".

Και πρόσθεσε: “Θα χρησιμοποιηθούν οι υδροφόρες, οι κάμερες ασφαλείας, για να αποφεύγονται εμπρησμοί, καταστροφές και βίαια επεισόδια. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και την έχουμε. Αυτή την στιγμή, στα πανεπιστήμια υπάρχουν εργαστήρια παράνομων ενεργειών, μέχρι και παρασκευής μολότοφ, αυτά θα τελειώσουν... Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν και θα ηρεμήσουν. Τα ίδια τα πανεπιστήμια θα μπορούν μόνα τους, με τη βοήθεια της αστυνομίας όπου χρειάζεται, να διασφαλίζουν την ασφάλεια των καθηγητών και των φοιτητών".

Είπε ακόμη ότι θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές, θα λειτουργήσουν καινούργια κτίρια που είναι έτοιμα και θα απελαθούν οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών. “Θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους παράνομους, στον δρόμο, στο δικονομικό και ποινικό σύστημα και στο σύστημα σωφρονισμού” ανέφερε.

"Τί θα κάνετε με τη λαθρομετανάστευση, μας ρωτάνε , αφού είναι ήδη πάρα πολλοί. Μπορούμε, απάντησε: "Θα αλλάξουμε το νόμο Ραγκούση. Θα ολοκληρώσουμε τα έργα προστασίας των συνόρων, θα λειτουργήσουν χώροι κράτησης, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους. Οι πρώτοι που θα μεταφέρονται εκεί θα είναι εκείνοι που περνούν τα σύνορα. Θα αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία με τους Ευρωπαίους για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών”.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο Δουβλίνο ΙΙ, λέγοντας ότι πρέπει να αναθεωρηθεί και να αλλάξει και σημείωσε ότι θα καταπολεμηθεί το παραεμπόριο από το οποίο βγάζουν χρήματα. Είπε ακόμη ότι θα τιμωρούνται εκείνοι που νοικιάζουν χώρους σε παράνομους μετανάστες. 

Συμπυκνώνοντας, είπε ότι “το μήνυμα θα είναι ισχυρό και πειστικό: σε εκείνους που δεν έχουν έλθει ακόμη να μην έλθουν και σε εκείνους που είναι παράνομοι να φύγουν”. Η Ευρώπη πρέπει να εξηγήσει στην Τουρκία ότι η διευκόλυνση που παρέχει στους μετανάστες να περνάνε στην Ελλάδα πλήττει την Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “αν προστεθούν κι άλλα κύματα λαθρομεταναστών, θα κινδυνεύσει η κοινωνική συνοχή”. 

Εγκληματικότητα - απονομή δικαιοσύνης

Εξήγγειλε και το δόγμα της “μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα”, αναφερόμενους και στη χαμηλή, ήπια παραβατικότητα και παρανομία. 

Υποσχέθηκε μέτρα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, για την απεξάρτηση και την επανένταξη των χρηστών. Όλη η πολιτική θα επανεξεταστεί, δεν είναι λύση η νομιμοποίηση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι δεν μπορούν αυτά να γίνουν με κακοπληρωμένους αστυνομικούς και υποσχέθηκε αποκατάσταση των αδικιών... Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και υποσχέθηκε ότι “θα μπει τέρμα στα προνόμια των βουλευτών και των υπουργών. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο”. 

Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα ερευνήσει τα οικονομικά όσων διατέλεσαν υπουργοί στη Μεταπολίτευση: “πόσα χρήματα είχαν πριν και πόσα μετά και που τα βρήκαν”. 

Για τη Δικαιοσύνη υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για την επίσπευση της απονομής της. “Η γενική κατεύθυνση είναι ότι καθυστερήσεις και ατιμωρησία τέλος”. 

Μίλησε για την Παιδεία, λέγοντας ότι “η Παιδεία δεν είναι μόνο το εξεταστικό σύστημα για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Η Παιδεία δεν είναι μόνο τεχνική μετάδοσης γνώσεων, τα βιβλία είναι συχνά λυσσάρια, χωρίς παιδαγωγικό αφήγημα”. 

Για τα πανεπιστήμια ανέφερε ότι “στόχος μας είναι τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν από 1 Σεπτεμβρίου”, ενώ υποσχέθηκε ενίσχυση της πανεπιστημιακής έρευνας. “Θα διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά θα υπάρχει και η αυτονόητη εποπτεία του κράτους”. 

“Η ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ταυτότητας, το να γνωρίζουν τα παιδιά την ορθοδοξία είναι μέρος της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει θέμα μισθοδοσίας των κληρικών” είπε. 

Για την Υγεία είπε ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγέ , αλλά με σχέδιο και προετοιμασία. Ανέφερε ότι τα νοσοκομεία θα συγχωνευθού, όπου είναι δυνατόν. “Θα αμοίβουμε τους γιατρούς κατά πράξη και κατά περίπτωση και θα έχουν εκείνοι τον τελευταίο λόγο στη θεραπεία του ασθενούς. Δίνουμε έμφαση στην ηλεκτρονική κάρτα υγείας κάθε πολίτη. Θα υπάρχει δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που θα φιλτράρει τα περιστατικά που θα παραπέμπονται στα νοσοκομεία”. 

Συνταγματικές αλλαγές 

Ειδικό κεφάλαιο αποτέλεσε η αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου μίλησε για. 

- Διαχωρισμό της ιδιότητας του βουλευτή και του υπουργού.

- Ενίσχυση της ιδιότητας του βουλευτή. Η απόλυτη διάκριση νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση. 

- Θα ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα προτείνουμε εκλογή του από το λαό

- Το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται από ειδικό σώμα δικαστικών.

- Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την συμφωνία των τριών πέμπτων της βουλής. Πρότασή μας είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

- Μείωση του αριθμού των βουλευτών.

- Εκδημοκρατισμός των κομμάτων και έλεγχος των οικονομικών τους.

- Αλλαγή του νόμου 

- Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ώστε να μην ποδηγετείται από την κυβέρνηση. Αλλαγή του άρθρου 90 του Συντάγματος

- Πρόβλεψη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία

- Ιδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

- Εξορθολογισμός των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. 

- Συνταγματική προστασία της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής γλώσσας. 

Πηγή Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου