23/4/15

"Απλοχέρης" Ο Νίκας . Δίνει Στο Κράτος Και Τα Ταμειακά Διαθέσιμα Της ....

Σχόλιο. Πολύ κολοτούμπα ρε παιδί μου, από την έναρξη της κρίσης στη χώρα μας...
Πηγή. http://www.kalamatajournal.gr/
Την απορία του για τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που στις αρχές Μάρτη καλούσε την κυβέρνηση να μην ......
διανοηθεί καν να πάρει τα λεφτά των Δήμων ενώ χθες τόνισε ότι προέχει το συμφέρον της πατρίδας, εξέφρασε σήμερα ο…

…πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος, επιπροσθέτως, τόνισε ότι σύμφωνα με την κατάσταση που έχει ετοιμάσει η δημοτική αρχή, στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου έχουν συμπεριληφθεί και τα 3,23 εκατομμύρια της ΔΕΥΑΚ, παρ’ ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης δεν ζητάει τα διαθέσιμα και των συγκεκριμένων νομικών προσώπων.
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σχολίασε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας υπερβαίνει σε προσφορά αυτά που ζητάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου με πρόταση για την πραγματοποίηση κατάληψης στο Ταμείο της ΔΕΥΑΚ ώστε να μην φύγουν τα χρήματα.
Τέλος, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος διερωτήθηκε τι έχει αλλάξει από τις 2 Μάρτη, από τότε που ο δήμαρχος Καλαμάτας καλούσε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί καν να πάρει τα χρήματα των Δήμων. Τότε ο δήμαρχος είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ ανήσυχος, δεν υπερβάλλω ούτε λαϊκίζω ή προσπαθώ να το αποφεύγω. Διάβασα στις εφημερίδες ότι θα γίνει δέσμευση χρημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Δηλαδή και Δήμων; Και ο Δήμος ο οποίος είναι νοικοκύρης και έχει πέντε ευρώ στην άκρη για τη δύσκολη ώρα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Και πάλι αυτός ο οποίος δεν έχει και είναι καταχρεωμένος θα κορφιάσει. Νομίζω ότι δεν πρέπει ούτε να το διανοηθούμε χρήματα τα οποία έχουν βγει από τον ιδρώτα κυριολεκτικά και του λαού περιφερειακά και των Δήμων να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Και μην μας πουν τα παίρνουμε και θα σας τα δώσουμε αύριο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου