4/4/15

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Προτεραιότητα Η Υγεία ..

3/4/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πορεία της εφαρμογής των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε, σήμερα 2/4/2015, το υπουργείο Υγείας και μετείχε σύσκεψης με την πολιτική ηγεσία του, μετά την .......................
οποία έκανε εξαγγελίες για την εφαρμογή τόσο των βραχυπρόθεσμων, όσο και των μακροπρόθεσμων κυβερνητικών δεσμεύσεων για την Υγεία.
Δεδομένης της πολιτικοοικονομικής συγκυρίας γνωρίζουμε ότι η πορεία είναι αργή αλλά όμως σταθερή. Τα πρώτα βήματα έγιναν με την κατάργηση του 5ευρου εισιτηρίου στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες και με την κατάργηση της επαίσχυντης διάταξης 39Α, με την οποία διαπομπεύτηκαν οροθετικές γυναίκες. Ακολουθούν άμεσα η πρόσληψη 4.500 υγειονομικών (ιατρικού,παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) στο ΕΣΥ και η εξασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας δεν παρακολουθεί άπραγη όλη αυτή τη διαδικασία. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί και καταθέσει τις προτάσεις μας για την άμεση κάλυψη αναγκών με στόχο την υγειονομική ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής μας. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις μας για τον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του συστήματος υγείας στη Μεσσηνία, στην κατεύθυνση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.
Προτεραιότητά μας είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χωρίς όμως να αμελούμε την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, η οποία, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ξεκινήσει επαφές με όλους τους σχετικούς με την υγεία φορείς και θα τις συνεχίσουμε, συλλέγοντας στοιχεία και ανταλλάσσοντας απόψεις. Σκοπός μας δεν είναι η κατασκευή ενός θεωρητικού μοντέλου αλλά ενός συστήματος υγείας, που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Επειδή η Υγεία δεν είναι μια διαδικασία που αφορά μόνον κάποιον ασθενή και το υγειονομικό προσωπικό, αλλά είναι ένα δικαίωμα και ένα αγαθό που συνυφαίνεται με την καθημερινότητά μας, θεωρούμε ότι ένα επαρκές σύστημα υγείας δεν μπορεί να είναι ιατροκεντρικό ή υγειονομικοκεντρικό αλλά πρέπει και να απαιτεί τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
Σ’ αυτή τη λογική σχεδιάζουμε δράσεις και εκδηλώσεις που θα κάνουν γνωστό και κατανοητό το πρόγραμμά μας για την Υγεία και θα δίνουν την δυνατότητα να κατατεθούν προβληματισμοί και τοποθετήσεις από όσους το επιθυμούν.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν δεδομένου ότι είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε απόψεις και προτάσεις.
Γιατί η Υγεία δεν είναι ένα αγαθό που κάποιος μας χαρίζει αλλά ένα δικαίωμα που πρέπει όλοι μαζί να κατακτήσουμε.



Επιτροπή Υγείας  ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου