30/4/15

Διευκρινήσεις Μπεχράκη Με Αφορμή Τις Εντυπώσεις Που Άφησε Η Τοποθέτησή Του Στο Δ.Σ Του Δήμου Καλαμάτας

Πηγή. http://www.kalamatajournal.gr/
Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων της αυτοδιοίκησης από τη σημερινή κυβέρνηση δεν αποτελεί πράξη που στρέφεται κατά του θεσμού, τονίζει ο Σταμάτης Μπεχράκης. Αντίθετα υποστηρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι στο πλευρό της ...............
αυτοδιοίκησης, όπως επίσης ότι και η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς…

Ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, σε δήλωσή του, με αφορμή και τις εντυπώσεις που άφησε η τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνει τα εξής:
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου είναι μια πολιτική πράξη την οποία δεν αποδεχόμαστε σαν αυτοδιοικητικος χώρος ακόμα και τώρα. Τις είχαμε αποδοκιμάσει στο παρελθόν αλλά φυσικά και τώρα ακόμα, όταν γίνονται τέτοιες πράξεις σε συνθήκες κανονικότητας. Εν πάση περιπτώσει κάτι που μπορούσε να γίνει σωστά και διαφορετικά, τελικά έγινε όπως έπρεπε. Το θέμα πέρασε από τη βουλή, έγινε ακρόαση των φορέων στη βουλή, έγινε συζήτηση, ψήφισε τελικά η βουλή.
Η καχυποψία της αυτοδιοίκησης απέναντι στην κεντρική διοίκηση έχει προκληθεί από τη συμπεριφορά του κράτους διαχρονικά.
Αυτή την καχυποψία όμως δεν την τροφοδότησε η σημερινή κυβέρνηση.
Παράδειγμα, το κράτος δεν ήταν συνεπές απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση με τα παρακρατηθέντα ή υπεξαιρεθέντα και δεν απέδιδε αυτά που πρόβλεπαν οι νόμοι στην αυτοδιοίκηση. Αντίθετα, θα έλεγα ότι αυτή τη περίοδο έχουμε δείγματα γραφής στήριξης των δήμων. Παράδειγμα οι ρυθμίσεις για τους «κόκκινους» δήμους. Με αυτή τη ρύθμιση και με το 5% από τους ΚΑΠ για 150 χρόνια μπορούν οι δήμοι να καλύψουν τα χρέη τους. Η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή.
Πρέπει να άρουμε την καχυποψία των καλοπροαίρετων.
Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Η αριστερά έχει μάθει πάντα να δρα διαχρονικά πατριωτικά. Έτσι και τώρα. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί ουσιαστικά έως το τέλος, όπως ακριβώς έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Άρα δεν υπήρχε πρόθεση να υποβαθμιστεί η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως προσπαθούν κάποιοι προσχηματικά να παρουσιάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου