20/2/15

Valéry Giscard D'Estaing.. Η Είσοδος Της Ελλάδας Στην Ευρωζώνη Το 2001 Υπήρξε Προφανές Σφάλμα.

Αν υποθέσουμε ότι είναι σωστά αυτά που λεει ο Valéry Giscard D'Estaing , σε συνέντευξη στην εφημερίδα Les Echos.
Αν δηλαδή συμφωνήσουμε με τα λεγόμενα του, θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι, ...............................
οι Κυβερνησεις από το 2001 μέχρι και σήμερα ήταν αυτές που στάθηκαν ανίκανες να προσαρμόσουν την χώρα σε αυτό το νόμισμα. Με λίγα λόγια την μεγαλυτερη ευθύνη φέρουν οι Κυβερνησεις του Κωνσταντίνου Σημίτη και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η αλήθεια είναι ότι επί Κων/νου Σημίτη και το πρώτο χρονικό διαστημα εισόδου στον ευρώ, δεν υπήρξαν οι απαραίτητοι εκείνοι μηχανισμοί για την ομαλή προσαρμογή στο νέο νόμισμα, με αποτελεσμα οι καθένας να κάνει ότι τον εξυπηρετούσε. .
Για τα πρωτα λοιπόν χρονια η Ε.Ε, από την στιγμή που δέχεται ένα κρατος στο ευρώ, δεν θα έπρεπε και αυτή να έχει καποιους μηχανισμούς που να ελέγχουν την ομαλή μετάβαση στο νέο νόμισμα; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ για να γίνει η διαπίστωση ότι κακώς μπήκαμε στην Ευρωζώνη;
Το μόνο τελικά είναι σίγουρο ότι, για την σημερινή κατασταση είναι υπεύθυνες οι Κυβερνησεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που από το 2001 δεν έκαναν κάτι για να μη φτάσουμε ως εδώ. Το να προσπαθούμε να τα ρίξουμε την ευθύνη μόνο σε έναν και να βγάζουμε λάδι τον άλλον (Κωνσταντίνο Καραμανλή), δεν ειναι δίκαιο αλλά ούτε και έντιμο.
Τέλος θα πρέπει να εξεταστεί, αν η είσοδος μας στο Μνημόνιο επί Γεωργίου Παπανδρέου, εγινε με διαφανείς όρους και συνθήκες και αν τελικά εξυπηρετούσε την χώρα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου