2/2/15

Ανοικτός Δήμος Καλαμάτας. Σε Γιορτινή Ατμοσφαίρα Έγινε Η Κοπή Της Πίτας...

Πηγή. http://www.kalamatajournal.gr/
Καλαμάτα 1 Φλεβάρη 2015
Εντελώς εορταστικό ήταν το κλίμα το βράδυ, στη γιορτή της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος», που κατέχει τη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη. Στην κατάμεστη αίθουσα της «Τριλογίας» τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης γιόρτασαν τη…..........

συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση της, έκοψαν την πίτα τους για το 2015, γιόρτασαν και για την Πολιούχο της Καλαμάτας Υπαπαντή αλλά είχαν και την ευκαιρία να βρεθούν και να διασκεδάσουν για μια ακόμα φορά. Σημειώνεται ότι τη δημοτική παράταξη του Μανώλη Μάκαρη στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δηλαδή τα δύο κόμματα που συνεργάζονται στην κυβέρνηση της χώρας, καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που στις εκλογές στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μανώλης Μάκαρης στον χαιρετισμό του προς τον κόσμο εξέφρασε τις μεγάλες του ευχαριστίες για τη στήριξή του και τους δεσμούς που παραμένουν ισχυροί, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο του «Ανοιχτού Δήμου». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της παράταξης για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, στην υποστήριξη των δημοτικών υπαλλήλων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, στις παρεμβάσεις για την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου, στην αντίθεση του συνδυασμού στα έργα βιτρίνας από τη δημοτική αρχή, στην υποστήριξη των εθελοντικών κοινωνικών δράσεων, στη στηλίτευση των περικοπών πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως και της εκποίησης δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ κ.ά
Ο επικεφαλής του «Ανοιχτού Δήμου» τόνισε ότι η παράταξή του ζητάει τη συμμετοχή των φίλων του συνδυασμού, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή είναι συστατικό στοιχείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάλεσε λοιπόν τους φίλους του «Ανοιχτού Δήμου» να ενταχθούν στις επτά ομάδες εργασίες που έχουν συσταθεί, με επικεφαλής δημοτικούς σύμβουλους, με θέματα από όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα επεσήμανε ότι υπεύθυνος της ομάδας για τα οικονομικά είναι ο Σταμάτης Μπεχράκης, για την παιδεία και τον Αθλητισμό ο Στάθης Σταματόπουλος, για τις υποδομές ο Παναγιώτης Αλούπης, για τον πρωτογενή τομέα ο Κώστας Γεωργακίλας, για τα απορρίμματα ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος, για τα πολεοδομικά ο Δημήτρης Φαββατάς, για την παραλιακή ζώνη η Μαρία Βεργινάδη. Ο Μανώλης Μάκαρης πρότεινε να διοργανωθούν συνελεύσεις κατοίκων στις Δημοτικές Ενότητες για τη συζήτηση των θεμάτων, ενώ σημείωσε ότι η δημοτική παράταξη έχει υπεύθυνους και για κάθε δημοτική ενότητα, όπως και για τη Βέργα και τη Μικρά Μαντίνεια ειδικά.
Στη γιορτή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών στο Δ.Σ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Νατάσσα Μπελογιάννη με άλλα στελέχη του συνδυασμού του Παναγιώτη Νίκα, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς και Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Έκτωρ Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Μιχαήλ. 
Η εκδήλωση περιελάμβανε, πέρα από την κοπή της πίτας, θαυμάσιο φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου