17/2/15

Απουσιολόγιο Για Κοπανατζήδες Στη Βουλή Από Την Ζωή

Το «σφυρί του Θωρ», «σήκωσε» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προωθώντας «απουσιολόγιο» για τους βουλευτές που δεν ..................
βρίσκονται στην θέση τους χωρίς δικαιολογία και παρά ταύτα πληρώνονται, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι άδειες αίθουσες των επιτροπών και της Ολομέλειας δεν είναι θέαμα και δεν θα συνεχιστεί. Όταν οι αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών από συνεδριάσεις περνούν κάποιο όριο, τότε θα γίνεται περικοπή του μισθού τους κατά το 1/5 όπως ορίζει ο κανονισμός»
Στόχος επίσης είναι να μπει τέλος στις εκπρόθεσμες τροπολογίες που πάνε «νύχτα» στην ολομέλεια.
Αυτά τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν κύκλοι προσκείμενοι στην πρόεδρο της Βουλής, στο Έθνος της Κυριακής.
Επίσης η πρόεδρος της Βουλής κινείται προς την κατεύθυνση του ορθολογικότερου κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε οι υπουργοί να συμμετέχουν απαντώντας σε ερωτήσεις και να πάψει το φαινόμενο της απαξίωσης του κοινοβουλευτικού έργου. Οι ερωτήσεις θα ταξινομούνται ανά υπουργείο ώστε μια φορά την εβδομάδα ο εκάστοτε υπουργός να απαντά σε θέματα που του τίθενται.
Όσον αφορά τα βουλευτικά αυτοκίνητα θα υπάρξει περικοπή όπως είχε ειπωθεί και εξετάζονται οι τρόποι μιας και τα συμβόλαια leasing λήγουν στο τέλος του χρόνου.
Επίσης τα γραφεία των πρώην πρωθυπουργών που δεν είναι πλέον βουλευτές θα γίνουν αναγνωστήρια ώστε οι βουλευτές να διαβάζουν τα νομοσχέδια πριν τα ψηφίσουν
Ο έλεγχος της Ζωής Κωνσταντοπούλου «ξετρύπωσε» και πολλούς υπαλλήλους που ενώ ήταν χρεωμένοι σε κάποιον πρώην βουλευτή δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ δουλεύοντας για αυτούς εκτός Βουλής αλλά πληρώνονταν από τον προϋπολογισμό της.
Σε σχέση με τον μισθό Ιανουαρίου που ζητήθηκε πίσω από τους βουλευτές που επανεξελέγησαν θα κρατηθούν δέκα μηνιαίες δόσεις και για όσους δεν επανεξελέγησαν θα πρέπει να επιστρέψουν 6100 ευρώ σε δέκα δόσεις. Το τραγελαφικό είναι ότι 3 εξ αυτών γνωστοποίησαν γραπτώς την αδυναμία τους να τα επιστρέψουν…

Ο έλεγχος της προέδρου εντόπισε, τέλος, βουλευτή που στις 29 Δεκεμβρίου προσέλαβε μετακλητό υπάλληλο που πληρώθηκε τον Γενάρη και μετά έφυγε όπως όλοι οι μετακλητοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου