7/2/15

Ομιλία Μάκαρη Μανώλη Στη Εκδήλωση Κοπής Πίτας. Τριλογία Φεβρουάριος 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Ανοιχτού Δήμου
            Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας απόψε στην κοπή της βασιλόπιτας του Ανοιχτού Δήμου.
                 Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από την στιγμή που η δημοτική μας παράταξη ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι στα δρώμενα της πόλης.
                Κατά τη  διάρκεια των ................
λίγων μηνών που μεσολάβησαν από  τις αυτοδιοικητικές εκλογές συμπορευτήκαμε όλοι μαζί σε ένα αγώνα για το καλό της Καλαμάτας.
                 Η απήχηση του κόσμου σε αυτό το αυτοδιοικητικό σχήμα ήταν συγκινητική και αποτυπώθηκε στις δημοτικές εκλογές δίνοντάς μας την τιμητική αλλά και απαιτητική θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.
                Και όλα αυτά σε ένα έντονα πολωμένο πολιτικό περιβάλλον και σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που δεν άφησε αρκετούς συνδημότες μας να μας γνωρίσουν .
                 Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα ως μείζονα μειοψηφία στο Δήμο Καλαμάτας και έχοντας  πάντα ως κατευθυντήρια αρχή μας το συμφέρον του τόπου μας, παρεμβαίνουμε με γόνιμη κριτική και με προτάσεις  και   συμμετέχουμε ανελλιπώς σε όλες τις επιτροπές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.
                Συμμετέχουμε με τεκμηριωμένες θέσεις και επιχειρήματα προτάσσοντας και υπερασπίζοντας το συμφέρον των Δημοτών.
              Οι δράσεις μας δεν περιορίζονται μόνο εντός του  Δημοτικού Συμβουλίου  αλλά επεκτείνονται σε όλη  την κοινωνία .Είναι γεγονός ότι με την κοινωνία  και τους συμπολίτες μας συνομιλούμε καθημερινώς και με αυτό τον τρόπο  εντοπίζουμε  προβλήματα και προτείνουμε λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρω ενδεικτικά μερικές από τις δράσεις μας:
             Διοργανώσαμε μια επιτυχημένη ημερίδα για την πολιτιστική πρωτεύουσα όπου θέσαμε αυστηρούς όρους και  συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει η διεκδίκηση αυτού του τίτλου μια γόνιμη υπόθεση για την πόλη και τους δημότες.
          Υποστηρίξαμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.
          Επισημάναμε την ανάγκη υποστήριξης και εμπλουτισμού των κοινωνικών δομών του Δήμου για την  αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης .
        Παράλληλα συνταχθήκαμε στο πλευρό των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου που χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες υγείας σε μια εποχή που το δημόσιο σύστημα υγείας κλονίζεται.
       Επισκεφτήκαμε το ΠΕΔΥ Καλαμάτας όπου διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πόλη μας.
      Αναδείξαμε σημαντικά θέματα πρώτης προτεραιότητας όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση, η ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών και η αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς
     Αντιταχθήκαμε στα έργα βιτρίνας και προτείναμε έργα υποδομών και ουσίας.
Αναδείξαμε την ένδεια σύγχρονων αθλητικών υποδομών στο Δήμο μας.
Στηλιτεύσαμε την υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την μετατροπή της σε καθαρά εισπρακτικό μηχανισμό.
Εναντιωθήκαμε στην πώληση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ βασικών υποδομών της πόλης (όπως είναι το αεροδρόμιο, η μαρίνα και η δυτική παραλία).
Αναδείξαμε το μείζον θέμα  της εγκατάλειψης της περιφέρειας του Δήμου, των αγροτικών περιοχών αλλά και των συνοικιών της Καλαμάτας προτείνοντας άμεση χρηματοδότηση για τη δημιουργία υποδομών.
Ο αγώνας μας αυτός συνεχίζεται και σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Άλλωστε αυτή ακριβώς είναι η θεμελιώδης αξιακή θέση του Ανοιχτού Δήμου: η συμμετοχή των πολιτών. Μέσα από αυτή την συμμετοχή η τοπική αυτοδιοίκηση μεταμορφώνεται σε θεσμό άμεσης δημοκρατίας, προσφοράς και αλληλεγγύης.
 Με αυτό τον σκοπό και προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργήσαμε επτά ομάδες εργασίας του Ανοιχτού Δήμου και σας καλώ να δηλώσετε συμμετοχή για να γίνει πιο γόνιμη και πιο αποτελεσματική η δουλειά μας.
Οι δράσεις  μας όπως τις έχετε γνωρίσει θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν στο άμεσο διάστημα και θα αναφέρονται σε όλο το φάσμα των θεματικών ενοτήτων που μόλις περιγράψαμε.
Επίσης θα οργανωθούν ανοιχτές συνελεύσεις στις δημοτικές ενότητες και στις δημοτικές κοινότητες της Καλαμάτας έτσι ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προβλήματα.
Κλείνοντας  σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία και σας καλούμε  να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο για την πόλη μας και  την πατρίδα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου