26/2/13

Καλαμάτα Μέσα Στις Πόλεις Με Την Μεγαλύτερη Φοροδιαφυγή.


Αν εξαιρέσουμε την Θεσσαλονίκη που δεν είναι μέσα στις επτά πόλεις, αυτές που είναι σίγουρα αποτελούν πλέον του 1/2 της χώρας, επομένως η μισή και πλέον χώρα φοροδιαφεύγει. 
Η Καλαμάτα και άλλες 7 πόλεις της Ελλάδας είναι ...........
πρωταθλήτριες στη μη απόδοση ΦΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής". Πλην της Καλαμάτας πρωταθλητισμό στη μη απόδοση ΦΠΑ κάνουν η Καβάλα, η Πάτρα, το Άργος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Λάρισα και η Αττική. Το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή ετοιμάζει σειρά μέτρων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την on-line σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τις τράπεζες και το σύστημα "Taxis" και την καθημερινή απόδοση ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις.
Οπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στο «Βήμα της Κυριακής», όταν μία συναλλαγή γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, το κράτος θα κρατάει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην απόδειξη ή το τιμολόγιο και όταν αργότερα ο επιτηδευματίας θα υποβάλλει ηλεκτρονικά περιοδική δήλωση ΦΠΑ, θα του επιστρέφεται μέρος του ποσού βάσει των πραγματικών συναλλαγών (αγορών - πωλήσεων).
Στην περίπτωση που ένας καταναλωτής δεν χρησιμοποιεί πιστωτική  κάρτα, θα υπάρχει άμεση διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και την επόμενη ημέρα θα γίνεται η μεταφορά του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία. 
Πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου