15/2/13

Πρώτο Καλαματιανό Καρναβάλι !

Από Την Ελευθερία.

Με κύρια χαρακτηριστικά την εθελοντική προσφορά και τη συνεργασία ατόμων και φορέων της πόλης, προχωράει η διοργάνωση του Καρναβαλιού της Καλαμάτας, ενώ στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να .............
μείνει η διοργάνωση και τις επόμενες χρονιές.
 Όπως είπαν χθες τα μέλη του τομέα επικοινωνίας της Καρναβαλικής επιτροπής Νίκος Κουρής, Βασιλική Παπαδοπούλου και Δημήτρης Παναγόπουλος, το καρναβάλι της Καλαμάτας θα έχει τη δική του ταυτότητα και το δικό του σημείο αναφοράς, χωρίς να είναι ανταγωνιστικό ή να "κλέβει" κάτι από τις άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας.
Κεντρικό θέμα θα είναι η πριγκίπισσα Ιζαμπώ αλλά σε ενεστώτα χρόνο, ενώ τα καρναβαλικά πληρώματα μέχρι τώρα είναι 34 έχοντας ξεπεράσει κάθε προσδοκία της καρναβαλικής επιτροπής.
Σ' ότι αφορά το κόστος, ο Ν. Κουρής είπε ότι οι φήμες που ακούγονται για μικρά ή πολύ περισσότερο για μεγάλα ποσά δεν ευσταθούν καθώς ακόμα είναι όλα σε εξέλιξη και τα οικονομικά τα χειρίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης. Μάλιστα σύντομα, πιθανότατα τη Δευτέρα θα γίνουν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Πάντως τονίστηκε ιδιαίτερα ότι όλα έχουν χαμηλό κόστος καθώς είναι μεγάλες οι προσφορές που έχουν κάνει οι επαγγελματίες της πόλης.

ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
Επίσης χθες στο χώρο του δημαρχείου έγινε η  πρώτη συγκέντρωση των αρχηγών  των  32  Καρναβαλικών Πληρωμάτων με τους υπευθύνους του αντίστοιχου τομέα της Καρναβαλικής επιτροπής.
Η ενημέρωση αφορούσε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα παιχνίδια  «Η πριγκίπισσα Ιζαμπώ και τα μυστικά της», για το καρναβαλικό εκθετήριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, για την λειτουργία του γραφείου της Καρναβαλικής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο, για τα άρματα  των καρναβαλικών πληρωμάτων
Θέματα ασφαλούς διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού.
Στην πιο πρόσφατη συνάντηση όλης της Καρναβαλικής επιτροπής συζητήθηκαν διεξοδικά οι εκδηλώσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού για τις οποίες θα υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα εντός των προσεχών ημερών . Από τη Δευτέρα το απόγεευμα στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργεί (ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου) η έκθεση των στολών των καρναβαλικών πληρωμάτων και το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής (6 - 8 μ.μ.) καθημερινά έως Σάββατο 16 Μαρτίου.
Καθημερινά στο Δημαρχιακό Μέγαρο στον 1ο όροφο λειτυργεί το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν όσοι θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση (2721360709 και το mail kalkarnavali@yahoo.gr.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου