18/1/13

Video. Κτήριο 456 Ορόφων Γκρεμίζεται «Οικολογικά»!

Δείτε το Video χτυπώντας Εδώ
Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, αν παρακολουθήσετε το παραπάνω βίντεο, στο οποίο ένα κτήριο 456 ορόφων γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος χωρίς ίχνος ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κατασκευαστική εταιρεία που έχει τη βάση της στην  Ιαπωνία βρήκε έναν ..............
ευφυέστατο τρόπο να προχωρά στην κατολίσθηση κτηρίων δίχως τη χρήση εκρηκτικών. Πρώτο και βασικό θετικό αποτέλεσμα η μικρότερη έκθεση ρύπων στο περιβάλλον.
Η φιλική προς το περιβάλλον τεχνική βασίζεται στο να καταστρέφονται τα κτήρια από το εσωτερικό τους από όροφο σε όροφο, χωρίς να δημιουργείται το συνηθισμένο σύννεφο καπνού. Πώς γίνεται τώρα αυτό συγκεκριμένα; Στο εσωτερικό του κτιρίου, υποδοχές υποστηρίζουν την οροφή και τα δάπεδα κατεδαφίζονται από πάνω προς τα κάτω, ενώ ένας εσωτερικός γερανός μαζεύει τα υλικά και μεταφέρει τα συντρίμμια στο ισόγειο.
Το ξενοδοχείο Akasana στο Τόκιο είναι το ψηλότερο κτήριο που έχει αποδομηθεί με αυτό τον τρόπο μέχρι σήμερα, ενώ σύμφωνα με την Japan Times οι γερανοί που χρησιμεύουν στην διαδικασία δεν μπορούν να φτάσουν πάνω από 330 πόδια.
Το  κείμενο είναι από το Πρώτο Θέμα, ενώ το Video πολύ καλύτερο από αυτό του Πρώτου Θέματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου