22/1/13

Καλαμάτα, Υπαπαντής. Επιμένει Ο Δήμαρχος Στη Μη Διεξαγωγή Πανήγυρης.


Δεν θα γίνει και φέτος στη γιορτή της Υπαπαντής το επίσημο τραπέζι για τους προσκεκλημένους -παρά το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς-, ούτε το πανηγύρι. Ο Δήμος Καλαμάτας βλέπει πάντως στην τοπική γιορτή ευκαιρία για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Αυτά σημείωσαν χθες ο ............................
δήμαρχος Π. Νίκας και η δημοτική σύμβουλος - επικεφαλής του τουρισμού Π. Ντίντα, ενημερώνοντας για τη σύσκεψη που έγινε με Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο και Ενωση Ξενοδόχων.
Λόγω της οικονομικής κρίσης δε θα γίνει το τραπέζι, εξήγησε ο δήμαρχος και ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που προβλέπονταν γι’ αυτό θα δοθούν στο Δημοτικό Παντοπωλείο.
Για τη μη διεξαγωγή του πανηγυριού είπε ότι την αφορμή την έδωσε η συμπεριφορά των μικροπωλητών και παρατήρησε πως κάθε Πέμπτη γίνεται πανηγύρι στην Αγία Τριάδα. Είπε ότι "θα λάβουμε μέτρα ώστε η πόλη να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα", πως οι έμποροι θα προσφέρουν εκπτώσεις το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου, ενώ προέτρεψε τους επισκέπτες "να έρθουν και να αγοράσουν από τα μαγαζιά της Καλαμάτας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μαγαζιά της Αθήνας".
Η Π. Ντίντα χαρακτήρισε τη γιορτή της Υπαπαντής σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Ενημέρωσε ότι θα είναι ανοιχτό το τουριστικό γραφείο του δήμου για 3 ημέρες (και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου) και ζήτησε να πυκνώσουν τα δρομολόγια Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Πληροφόρησε ότι ο δήμος βρίσκεται σε επαφή με τα ΚΑΠΗ της Πελοποννήσου ώστε να έρθουν τα μέλη τους για προσκύνημα και ενημέρωσε ότι θα δοθούν άδειες για καρουζέλ, λούνα παρκ, παραδοσιακά προϊόντα (κάστανα, λουκουμάδες) και εκκλησιαστικά είδη.

Πηγή. Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου