19/1/13

Γροθιά Στο Κατεστημένο Ο Παναγιώτης Νίκας !


Από Την Εφημερίδα Ελευθερία
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στους «τοποθετημένους» και «διορισμένους», όπως τους χαρακτήρισε, στο Λιμενικό Ταμείο, καλώντας τους να ...............
προβληματιστούν για το ενδεχόμενο να υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η χερσαία ζώνη του προλιμένα, με συνέπεια αυτή να χαθεί οριστικά για την πόλη. 
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σήμερα έχει προγραμματισμένη συνάντηση στην Τρίπολη με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, για να του θέσει εκ νέου το ζήτημα της λειτουργίας δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα: «Ο κ. Αγγελάκας είναι ο προϊστάμενος αυτών που έχουν τοποθετηθεί στο Λιμενικό Ταμείο, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.
Ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι το θέμα των λιμανιών και της καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας των δημοτικών λιμενικών ταμείων τέθηκε -προχθές Τετάρτη- στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, όπου ο Π. Νίκας μετείχε ως πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου.
Οπως είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για τα δημοτικά Λιμενικά Ταμεία. «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για τη μετεξέλιξη των λιμανιών σε δημοτικά λιμάνια», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με τον Π. Νίκα.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ακόμα πως ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι χερσαίες ζώνες θα δοθούν στους δήμους, εκτός από τους χώρους που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία των λιμανιών: «Ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι δεν έχουν καμιά δουλειά τα Λιμενικά Ταμεία με τραπεζοκαθίσματα, με πάρκινγκ και με γυρολόγους», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

«ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ»
Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο δήμαρχος εξέφρασε έντονο προβληματισμό για το ενδεχόμενο που -όπως είπε- άφησε ανοιχτό ο Κ. Μουσουρούλης, να εμπλακεί το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των λιμανιών και ειδικότερα των χερσαίων ζωνών τους. Ειδικότερα, ο Π. Νίκας, σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό όσον αφορά το χώρο της χερσαίας ζώνης στον προλιμένα της Καλαμάτας, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Εκφράζω μεγάλο προβληματισμό για τα 50 πολύτιμα στρέμματα στη χερσαία ζώνη του προλιμένα. Και να προβληματίζεται και κανένας άλλος, να μην το κάνω μόνος μου. Διότι θα είναι συντριβή για την πόλη να χάσει αυτά τα στρέμματα. Αυτά δεν είναι του κράτους, είναι της πόλης, είναι του λαού της Καλαμάτας - δεν πρέπει να χωρίζουμε αυτές τις δύο έννοιες, πόλη και κράτος.
Και είναι αναγκαία (σ.σ. τα στρέμματα αυτά) για την ανάπτυξη της πόλης, για την ανάσα των κατοίκων. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο παρά χώρος αναψυχής και πάρκο.
Στέλνω το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ιδιαίτερα προς τοποθετημένους και διορισμένους, ότι η πόλη είναι εδώ και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή για αυτό το θέμα».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ταυτόχρονα ότι δεν θα παραιτηθεί από το θέμα του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου: «Εθεσα το ζήτημα με ιδιαίτερη έμφαση στον υπουργό την Τετάρτη, παρουσία 100 ανθρώπων. Και δεν θα πάψω να το θέτω, στο όνομα των συμφερόντων της πόλης», παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου