23/12/12

Τσίπρας: Να Αποφύγουμε Τη Δραματική Εμπειρία Της Χρεοκοπίας

«Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής - με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την περίπτωση της Ελλάδας - είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεωκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η ...........
κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μπουένος Άιρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα.
Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αρκεί να σταματήσουν οι πολιτικές που βασίζονται στη λιτότητα. «Ταυτόχρονα να μελετήσουμε σε βάθος τις πολιτικές της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της τόνωσης της κατανάλωσης, που κατάφεραν να οδηγήσουν - από το 2003 και μετά - τη χώρα στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αργεντινής.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εγκωμίασε το έργο του Κάρλος Τομάδα στον οποίο είπε: «Βάλατε στόχο να ξανακερδίσετε την εργασία σε μια κατεστραμμένη χώρα και το πετύχατε». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας της Αργεντινής απάντησε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Αυτά είναι από τα πιο ζεστά λόγια που έχω ακούσει».
Ο Κάρλος Τομάδα, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αργεντινής βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2003 – αμέσως μετά την κρίση που βίωσε η χώρα – και θεωρείται, από πολλούς, ο «αρχιτέκτονας» της πολιτικής ανάκαμψης της οικονομίας.
Στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον υπουργό Εργασίας της Αργεντινής, η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα, ο κ. Τομάδα ανέλυσε, με συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα, το πώς η πολιτική που εφαρμόστηκε και που βασίζεται στο δίπτυχο, δημιουργία θέσεων εργασίας (κατά συνέπεια μείωση της ανεργίας) συν μείωση της ύφεσης μέσω μέτρων που ενισχύουν την εσωτερική αγορά, οδήγησε στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας της χώρας.
Η πρώτη μέρα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μπουένος Άιρες, έκλεισε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της Αργεντινής.

Από Το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου