26/9/12

Μετά Την Πορτογαλία Και Στην Ισπανία. Στην Ελλάδα Τι Περιμένουμε ;

Συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στη Μαδρίτη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν με τη βία το πλήθος που προσπαθούσε να σπάσει ένα από τα φράγματα που απέκλειαν την πρόσβαση στο ................
κτίριο του κοινοβουλίου.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραταχθεί σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο που συνεδριάζει, ενώ είχαν τοποθετήσει ειδικό φράχτη ασφαλείας, εμποδίζοντας το πλήθος των διαδηλωτών να πλησιάσει το κτίριο.
Ωστόσο ορισμένοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν το οδόφραγμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να απαντήσουν οι αστυνομικοί των ισπανικών ΜΑΤ, κάνοντας χρήση χημικών αλλά και χτυπώντας τους διαδηλωτές με γκλομπ και πλαστικές σφαίρες.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ διαδηλωτές και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έγιναν τουλάχιστον τρεις συλλήψεις και 100 προσαγωγές.
Χιλιάδες κόσμου, κυρίως μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων", είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κοντά στο κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα όπως "Παραιτηθείτε!". Ορισμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
Χέρια ψηλά, αυτά είναι τα όπλα μας", απάντησε επίσης το πλήθος, σηκώνοντας τα χέρια, απέναντι στους αστυνομικούς που κρατούσαν τα γκλομπ απειλητικά, προκειμένου να αναγκάσουν τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν.
Πολλές οργανώσεις και κινήματα οργάνωσαν τη διαδήλωση αυτή κινητοποιώντας τον κόσμο κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι οργανωτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν από τις περσινές εκλογές και ότι πέρασε μέσω διαταγμάτων μια σειρά από μέτρα, χωρίς να συζητηθούν και να ψηφιστούν από τους βουλευτές.
Πηγή Εφημερίδα Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου