14/8/12

Πουλούσαν Ιταλικές Ταυτότητες Σε Λαθρομετανάστες !

Στην αποκάλυψη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στη χώρα μας φαίνεται πώς οδηγεί ο εντοπισμός από τούς ελεγχους του ΣΔΟΕ στα τελωνεία, ενός δέματος, που περιείχε 124 ιταλικές αστυνομικές ταυτότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το πακέτο είχε αποδέκτη έναν ............

27χρονο Αλγερινό, που ζει στη χώρα μας. Η έκπληξη των ανδρών του ΣΔΟΕ ήταν τεράστια, όταν σε έναν έλεγχο ρουτίνας που διεξάγουν συστηματικά, αντί για ναρκωτικά, που έψαχναν, είδαν πώς το δέμα περιείχε 124 κενές ιταλικές αστυνομικές ταυτότητες.
Τα δελτία ταυτότητος ήταν μεν γνήσια, αλλά οποίος τα προμηθευόταν, μπορούσε να συμπληρώσει τη φωτογραφία του και ό,τι άλλα προσωπικά στοιχεία θα επιθυμούσε και να κυκλοφορεί άνετα σαν κανονικός Ευρωπαίος πολίτης στη χώρα μας, χωρίς τον κίνδυνο απέλασης.
Από τον αριθμό των δελτίων ταυτότητος που βρέθηκε και κατασχέθηκε φαίνεται πώς είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα στη χώρα μας, αφού με τον τρόπο αυτό μπορεί να έχουν "νομιμοποιηθεί" χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.
Οι υποψίες όμως περνάνε και στη γείτονα χώρα και οι ιταλικές αρχές θα διερευνήσουν εάν είχε δηλωθεί η απώλεια ή η κλοπή των συγκεκριμένων δελτίων ταυτότητας, που έχουν γνήσια αρίθμηση, ή αν οι επιτήδειοι τα είχαν προμηθευτεί με το αζημίωτο από επίορκους Ιταλούς κρατικούς υπαλλήλους.
Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ
Μετά από κοινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αθηνών συνελήφθη, τις μεσημβρινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2012, στην πλατεία Αμερικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 27 ετών -ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας- την ώρα που παραλάμβανε ένα ταχυδρομικό δέμα που περιείχε 124 κενά έντυπα ταυτοτήτων Ιταλικής Δημοκρατίας, οι οποίες ήταν έτοιμες για πλαστογράφηση.
Το ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από την Ιταλία, ανακαλύφθηκε από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα.


Πηγή Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου