15/8/12

15.300 Αυτοκίνητα Πέρασαν Από Τα Διόδια Για Μεσσηνία !

Χιλιάδες επισκέπτες προτιμούν και φέτος ως προορισμό τη Νότια Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοπραξία "Μορέας", από τα διόδια της γέφυρας Μάναρη, το διήμερο της Παρασκευής 10 και του Σαββάτου 11 Αυγούστου, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα πέρασαν ...........
15.300 οχήματα - ενώ τις καθημερινές ο αριθμός των οχημάτων συνήθως δεν ξεπερνά τα 3.000. Αυξημένη, αλλά μικρότερη κατά ποσοστό περίπου 5% σε σύγκριση με πέρυσι, ήταν η κίνηση και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. 
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Νικήτας Μπούρας, την Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 του μήνα, εκτός των τακτικών δρομολογίων από Αθήνα, έγιναν ακόμα 16 έκτακτα δρομολόγια. Σήμερα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, υπολογίζεται ότι τα έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα θα φτάσουν τα 8, με καλές πληρότητες όπως και των περασμένων ημερών. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έχει σε ετοιμότητα λεωφορεία στην περίπτωση που χρειαστούν παραπάνω δρομολόγια για τους τουριστικούς προορισμούς εντός του νομού. Άλλωστε ήδη αυξημένη κίνηση παρατηρείται στις τοπικές γραμμές για Καρδαμύλη, Στούπα και Αγ. Νικόλαο Μάνης, καθώς και προς Κορώνη και Πύλο.
Η συνηθισμένη επιβατική κίνηση παρατηρείται στις υπόλοιπες γραμμές του ΚΤΕΛ εκτός και εντός Μεσσηνίας, αφού φέτος το καλοκαίρι «δεν ξεκίνησε καλά. Η μείωση της επιβατικής κίνησης κυμαίνεται, ανάλογα με τον προορισμό, από 12% έως 15% σε σύγκριση με πέρυσι», αναφέρει ο κ. Μπούρας. 
Σημειώνεται πως για να μην υπάρξει ταλαιπωρία των επιβατών, το ΚΤΕΛ έχει φροντίσει να υπάρχει ένας ακόμη υπάλληλος στα εκδοτήρια, ενώ ανοιχτό περισσότερες από 16 ώρες την ημέρα παραμένει το γραφείο Κίνησης.   


Πηγή Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου