25/8/12

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς Δήλωσε Υποταγή Στη Γερμανική Ακαμψία»

«Τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά, συμπληρώνοντας για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «απλώς, δήλωσε ..............
«υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία  που  διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών  νεοφιλελεύθερων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη».
Πάντως η συγκεκριμένη ανακοίνωση σηματοδοτεί την επαναφορά της Κουμουνδούρη στην σκληρή, αντιπολιτευτική τακτική η οποία συνοδεύεται και από την επιστροφή του κ. Αλέξη Τσίπρα από τις πολυήμερες διακοπές του.
Ειδικότερα, στο κείμενο αναφέρεται ότι: «Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο, κυρία Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια  της επαναδιαπραγμάτευσης  από τα χείλη του πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, επαναλήφθηκαν για  άλλη  μια  φορά  όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών» και προστίθεται πως «Η  θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα «κύματα συμπάθειας» της κ. Μέρκελ  προς τον «δοκιμαζόμενο» ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της Τρόικα».
Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη συνεδρίασε η γραμματεία του κόμματος,  με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα με αντικείμενο τόσο την στρατηγική με την οποία θα παραστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ όσο και αυτή που θα ακολουθηθεί για την υπόθεση της Siemens. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε με άγριες διαθέσεις κατά όσων επιχειρούν να διαταράξουν τις εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις δηλώσεις που έγιναν με αφορμή την συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο.


Πηγή Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου