31/8/12

Πελοπόννησος Φρένο Σε Αιτήσεις Για Οικιακά Φωτοβολταϊκά


Ούτε αιτήσεις για τα «δεκάρια» φωτοβολταϊκά στις στέγες γίνονται πλέον δεκτές από τις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο, καθώς το δίκτυο στην περιοχή έχει κριθεί κορεσμένο. Σε άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο, οι εν λόγω αιτήσεις .............
παραλαμβάνονται και εξετάζονται κανονικά.
Στη σχετική διευκρίνιση προβαίνει με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), εξηγώντας ποιες περιπτώσεις αφορά η υπουργική απόφαση των αρχών Αυγούστου, με την οποία ανεστάλη η διαδικασία αδειοδότησης και χορήγησης προσφορών σύνδεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, «λόγω κάλυψης των στόχων που έχουν τεθεί».
Οπως σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, ειδικότερα, «πλην της Πελοποννήσου -η οποία χαρακτηρίστηκε ως περιοχή με κορεσμένο δίκτυο-, η αναστολή υποβολής νέων αιτημάτων και εξέτασης εκκρεμών αιτημάτων για τους απαλλασσόμενους της αδειοδότησης φωτοβολταϊκούς σταθμούς δεν καταλαμβάνει τα φωτοβολταϊκά συστήματα του Ειδικού Προγράμματος σε κτηριακές εγκαταστάσεις (ισχύος μέχρι 10kW), για τα οποία η όλη διαδικασία (υποδοχή και εξέταση αιτημάτων, χορήγηση προσφορών σύνδεσης, υπογραφή συμβάσεων σύνδεσης κλπ) συνεχίζεται κανονικά».
Υπενθυμίζεται ότι με την υπουργική απόφαση στις αρχές του μήνα, έχει ανασταλεί
«α) η υποβολή νέων αιτημάτων στο Διαχειριστή Δικτύου για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς που απαλλάσσονται της υποχρέωσης λήψης άδειας παραγωγής (ισχύος μέχρι 1ΜW) και β) η εξέταση εκκρεμών αιτημάτων στο Διαχειριστή Δικτύου για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς που απαλλάσσονται της υποχρέωσης λήψης άδειας παραγωγής (ισχύος μέχρι 1ΜW)».
Πηγή Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου