27/2/12

Θα Κοπεί Η Μάσα Και Αντιδρούν Στους Συνεταιρισμούς !

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και Λακωνίας δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα γίνουν με την εφαρμογή του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς. Οι πρόεδροί τους, ο Βασίλης Κοζομπόλης και ο Νίκος Προκοβάκης αντίστοιχα, επιμένουν στις ενστάσεις τους για το νόμο και στη θέση τους ότι οι Ενώσεις πρέπει να παραμείνουν ως δευτεροβάθμιες οργανώσεις.
Εν τω μεταξύ, ούτε η ΕΑΣ Κυνουρίας έχει αποφασίσει πώς θα συνεχίσει. Πάντως εκεί φαίνεται επικρατέστερη η περίπτωση της πρωτοβάθμιας οργάνωσης - κάτι που αποφάσισε ήδη η ΕΑΣ Αργολίδας.
Ο Β. Κοζομπόλης διαφωνεί με τη "γραμμή" της ΠΑΣΕΓΕΣ οι ΕΑΣ να μετατραπούν σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και εκτιμά πως είναι προτιμότερο η Ενωση να γίνει Ανώνυμη Εταιρική Σύμπραξη. Στη Μεσσηνία αναμένεται να παραμείνουν 30 με 35 και στη Λακωνία 40 με 45 ενεργοί, δυνατοί και βιώσιμοι συνεταιρισμοί.
Πρόεδροι συνεταιρισμών της Μεσσηνίας στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μάς απαντούν αν θα παραμείνουν, αν θα συνεργαστούν με την Ενωση - και καταθέτουν τη γνώμη τους για την ανάγκη ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης ελαιόλαδου στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου