15/12/13

Έλατο Ταϋγέτου Για Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Τα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι απλησίαστα. Για να πάρεις ένα αξιόλογο πρέπει να ...............
δώσεις ( Υπερβολή λέω εγώ) 200 με 250 ευρώ, ενώ το φυσικό το αποκτάς με 30 ευρώ". Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το φυσικό δέντρο είναι πιο ωραίο, κι αυτό που διάλεξε ξεπερνά τα 2 μέτρα. Επισημαίνει πάντως ότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να βρει κάποιον να πουλάει φυσικά δέντρα, και η λαϊκή ήταν η τελευταία της ελπίδα.
Ο Κώστας Κουτουμάνος, που έχει μία από τις 6 φυτείες με αυτοφυή ελατάκια οι οποίες υπάρχουν στον Ταΰγετο, έχει το πόστο του αυτές τις ημέρες στην πλατεία Οθωνος και στη λαϊκή αγορά, όταν λειτουργεί. Μέχρι στιγμής έχει πουλήσει σημαντικό αριθμό δέντρων μέχρι και... 6 μέτρα ύψος σε τιμές που δεν ξεπερνούσαν τα 60 ευρώ. Οπως λέει από τη μεριά του, τα φυσικά δέντρα έχουν ζήτηση, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που τηρούν το έθιμο, αλλά κυρίως επειδή είναι πιο οικονομικά. Ο ίδιος μάλιστα έχει αποφασίσει φέτος να πουλάει τα δέντρα του σε τιμές γύρω στα 20 ευρώ, τόσο για να κρατηθεί η παράδοση όσο και για να μπορέσει ο κόσμος να στολίσει το σπίτι του. 
Φυτείες με έλατα υπάρχουν στην Αλαγονία και στη Νέδουσα. Ο κ. Κουτουμάνος ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τα έλατα στην έκταση της οικογένειάς του και έχει αρκετές παραγγελίες κάθε χρόνο. Φροντίζει όμως ο αριθμός των δέντρων που θα κόψει να είναι τέτοιος, που δεν θα αλλοιώνει το δάσος που υπάρχει στην έκτασή του. 
Πηγή. http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/31633-elato-taygetou
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/31633-elato-taygetou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου