7/9/12

Κόλλησε Στη Γραφειοκρατία Ο Δρόμος Καλαμάτα - Σπάρτη


Στα γραφειοκρατικά που πρέπει να ολοκληρωθούν έχει κολλήσει η προστασία από τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις κι η αποκατάσταση του εθνικού δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη. Πρόκειται για 3-4 σημεία του δρόμου μετά την Αρτεμισία προς τη Λακωνία, όπου ....
παρουσιάζεται πρόβλημα και το πλάτος του οδοστρώματος έχει μειωθεί, λόγω του σοβαρού κινδύνου να προκληθούν ατυχήματα.
Προχθές η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου  ενέκρινε την 1η συμπληρωματική σύμβαση ποσού 39.691 ευρώ 
του έργου "Συντήρηση - βελτίωση (τεχνικά - ασφαλτικά - οδοστρωσία) οδικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας", προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, με ανάδοχο τον Ευστάθιο Τζικάκη, για να γίνουν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Η έγκριση της σύμβασης θα πρέπει να περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό πάνω από 200.000 ευρώ. 
Μ’ όλα αυτά θα γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου οι παρεμβάσεις να υλοποιηθούν πριν από το χειμώνα, πριν πιάσουν οι βροχές.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο σημείο με το μεγαλύτερο πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε χρόνο τα τελευταία 4 - 5 χρόνια, αμέσως μετά την Αρτεμισία, σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται νέος τοίχος αντιστήριξης με ζαρζανέτ (συρματοκιβώτια) μήκους 40 μέτρων και ύψους 6 μέτρων, με γεώπλεγμα (οπλισμένη επίχωση), που θα επιτρέπει στα νερά της βροχής να περνούν μέσα απ’ αυτό χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στο δρόμο.
Πηγή Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου