23/5/15

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Δελτίο Τύπου Σχετικά Με Το Κήρυγμα Του Μητροπολίτη...

Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελευθερία" θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας όταν μιλάει για "άρχοντες που επένδυσαν στο ..........
ψεύδος και στην υποκρισία με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να περιέλθει στη σημερινή κατάσταση" δεν εννοεί την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει αφού γνωρίζει καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψε τα μνημόνια που οδήγησαν χώρα και πολίτες στην απόλυτη καταστροφή και στην κοινωνική εξαθλίωση. Δεν ήταν αυτός που περιέκοψε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, που εφάρμοσε αυτή την αδιέξοδη πολιτική που οδήγησε στην εκτίναξη της ανεργίας στο 30%, στις χιλιάδες αυτοκτονίες, στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή μας δίνουν τη μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από την ολέθρια πολιτική της λιτότητας, δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς των δανειστών για εφαρμογή του μέϊλ Χαρδούβελη που περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής.
Αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, γι' αυτό και συμπαρατάσσεται με την κυβέρνησή του στην σκληρή προσπάθειά της να επιτευχθεί μία έντιμη συμφωνία, μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση για την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα επιδοκιμάζει το κυβερνητικό έργο των 100 πρώτων ημερών, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το μηδενίσουν: Ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στο δημόσιο, χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά, δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και επιδότηση σίτισης σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αντιμετώπιση της φορολογικής απάτης, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα νοσοκομεία, επαναφορά απολυμένων του δημοσίου, κατάργηση της εφεδρείας και της διαθεσιμότητας, εξυγίανση του αθλητισμού, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των φυλακών τύπου Γ', προώθηση πολιτικών απεξάρτησης, ακύρωση νέων αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κ.ά.


Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου