31/3/14

Αλέξης Τσίπρας. Σαν Του Κλέφτες Προχωράτε Σε Ένα Ακόμα Έγκλημα. Video

«Αυτό που κάνετε κ. Στουρνάρα με τις τράπεζες δεν έχει προηγούμενο ποτέ και πουθενά στον κόσμο! Ξέροντας ότι αυτό που επιχειρείτε είναι ................
έγκλημα και με την ποινική έννοια του όρου, προσπαθείτε να αμνηστεύσετε προκαταβολικά τους εμπλεκόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα αφήσει τις τράπεζες στα χέρια της διαπλοκής και δηλώνουμε ότι ως κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας είμαστε αποφασισμένοι οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη. Δε θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα φέρνετε νόμο που ζημιώνει σε τέτοιο βαθμό την ελληνική οικονομία και θα το περνάτε μέσα σε τρεις ώρες, σκουπίστε - τελειώσατε».  «Έχουμε υποχρέωση να μη σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε το καταστροφικό σας έργο κ. Στουρνάρα. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών και καλούμε τη Βουλή να διακόψει τη διαδικασία και να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας από το Σώμα». είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ανάγκασε τη Βουλή να διακόψει τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και να ασχοληθεί με την πρόταση μομφής. η συζήτηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν και θα γίνει η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Η ψηφοφορία θα έχει και μια μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον τρόπο αυτό θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση της δόσης  Θυμίζουμε ότι την Τρίτη (επίσης) είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στην ΑΘήνα. 

Αμέσως μετά την πρόταση μομφής ξεκίνησε έντονο παρασκήνιο. Σύμφωνα με τον κανονισμό δεν μπορεί να κατατεθεί τέτοια πρόταση αν δεν έχουν παρέλθει 6 μήνες από την προηγούμενη (αρχές Νοεμβρίου). Οι νομικοί της κυβέρνησης έψαχναν τρόπο να ξεπεράσουν τα εμπόδια με βάση τον κανονισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι ήταν διαφορετική περίπτωση αφού εκείνη του Νοεμβρίου ήταν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και όχι ενός προσώπου.

Ιδιαίτερα οξύς κατά της κυβέρνησης και του πολυνομοσχεδίου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας κατά το ξεκίνημα της ομιλίας του στη Βουλή, λίγο μετά από τις 4 το απόγευμα.

«Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο αυτό που επιχειρείται σήμερα. Σαν τους κλέφτες, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προχωράτε σε ένα ακόμα έγκλημα: Επιχειρείται με το νομοσχέδιο -σκούπα που φανερώσατε στις 2 τα ξημερώματα (!) να πάρετε αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα. Επιχειρείται διπλή εκκαθάριση: Από τη μια στις τράπεζες και από την άλλη στα ασφαλιστικά ταμεία & τις εργασιακές σχέσεις» είπε αρχικά.

 Και συνέχισε: «Κρατάτε κρυφές τις διατάξεις με τις οποίες εκποιείται ο δημόσιος πλούτος και προπαγανδίζεται το προεκλογικό πλεόνασμα. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας καλούνται από τη ΝΔ του Σαμαρά να γράψουν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης, καθώς θα ξεπουλήσετε τη χώρα κομμάτι-κομμάτι στη ντόπια και ξένη διαπλοκή με αντάλλαγμα τη στήριξη της τρόικας στις εκλογές. Ξεπερνάτε τις χειρότερες παράδοσης της συντηρητικής παράταξης με τη στήριξη μια μεταλλαγμένης κεντροαριστεράς η οποία συντάσσεται με το δόγμα Μπαλτάκου, το δόγμα του αντικομμουνισμού που σήμερα είναι ανεπίσημη κυβερνητική θεωρία. Έχετε όμως κοντή μνήμη και ο λαός θα σας δώσει την απάντηση στην κάλπη. Ζητήσατε τη χάρη στην τρόικα να σας αφήσει να μοιράσετε μία μέρα πριν τις εκλογές μερικά ψίχουλα» 

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη: «Το ξεδιάντροπο δούναι και λαβείν σας στερεί κάθε επιχείρημα. Ενώ λέτε θα μοιράσετε το πρωτογενές πλεόνασμα, από την άλλη τσέπη κλέβετε δεκάδες δισ ευρώ από τους φορολογούμενους. Αφού δεν θα έχετε πια τι άλλο να λεηλατήσετε θα τελειώσει και το μνημόνιο. Το μνημόνιο με εσάς δεν τελειώνει. Το μνημόνιο με εσάς γίνεται καθεστώς. Μονιμοποιείται».


Δείτε σχετικά Video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου