21/3/14

Τροπολογία-«Ρουσφέτι» Για Tους Yπαλλήλους Tων Bουλευτών

Προβλέπει την αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων, αποσπασμένων στα βουλευτικά γραφεία, από τους ίδιους τους βουλευτές!
Τροπολογία-«ρουσφέτι», που παρέχει ειδική μεταχείριση στους ..............
δημοσίους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία, έκανε αποδεκτή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ρύθμισης, που υπογράφουν 14 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η αξιολόγηση των εν λόγω υπαλλήλων θα γίνει από τους «φυσικούς τους» προϊσταμένους, δηλαδή από τους ίδιους τους βουλευτές.
Με απλά λόγια, ο βουλευτής... βολεύει τα «δικά του παιδιά» στο πολιτικό του γραφείο, τους παρέχει άριστη βαθμολογία, όμως η πληρωμή των μισθών εξακολουθεί να γίνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες, στις οποίες ανήκουν διοικητικά.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ρύθμιση προσβάλλει την αξιοπιστία της διαδικασίας της αξιολόγησης, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι κανένας βουλευτής δεν θα βαθμολογήσει αντικειμενικά τους υπαλλήλους του.

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Γιώργος Στύλιος, Θανάσης Μπούρας, Δημήτρης Τσουμάνης, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα, Αλέξανδρος Κοντός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος από τη ΝΔ και οι: Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Σαλτούρος, Χρήστος Γκόκας και Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή. Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου