20/7/15

Μανώλης Μάκαρης. Έξωση Του Συλλόγου Αγιοφλωριτών Από Την Δημοτική Αρχή..

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την έξωση του συλλόγου Αγιοφλωριτών ο «Πάμισος» από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

  Πρωταρχικές  υποχρεώσεις  κάθε .............
δημοτικής αρχής  αποτελούν  η  ίση μεταχείριση  όλων των πολιτών  και η  διαφύλαξη της   κοινωνικής συνοχής. Δυστυχώς όμως, η δημοτική αρχή Καλαμάτας, αντίθετα από αυτές   τις υποχρεώσεις και ενεργώντας πάλι αυθαίρετα και δεσποτικά, προβαίνει στην έξωση του συλλόγου Αγιοφλωριτών " Ο Πάμισος" από την αίθουσα του ανενεργού δημοτικού σχολείου του Αγίου Φλώρου.
   Με αυτήν την πράξη η δημοτική αρχή  ξεκάθαρα διαχωρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους σε φίλα προσκείμενους και μη. Στους πρώτους επιδοτεί εκδηλώσεις και παραχωρεί δωρεάν δημοτικούς χώρους για την στέγαση τους ενώ στους δεύτερους όχι μόνο δεν τους επιδοτεί αλλά τους κάνει έξωση. Τα πολιτικά οφέλη είναι προφανή. Όμως αυτή η συμπεριφορά οδηγεί απροκάλυπτα σε διχασμό τις τοπικές κοινωνίες καθώς δημιουργεί πολίτες ευνοούμενους και μη, υποδαυλίζει  και  δημιουργεί  διαφορές και αντιπαλότητες χρησιμοποιώντας κάκιστες και ανεπίτρεπτες πρακτικές  που αποβαίνουν  εις βάρος όλων  των δημοτών.
   Έχουμε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο την ξεκάθαρη άποψη ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καλαμάτας πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση. Παράλληλα με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό του δημοτικού χρήματος  η επιδότηση των πολιτιστικών συλλόγων και των εκδηλώσεών τους πρέπει να γίνεται υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας και με βασικό στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και μόνο.

  Καλούμε τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει άμεσα στην άρση της συγκεκριμένης απόφασης έξωσης του συλλόγου και να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με τον συγκεκριμένο σύλλογο έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος των δημοτών.

Γραφείο Τύπου
Μανώλης Μάκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου