11/7/15

Μανώλης Μάκαρης. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Εκτάκτως Ενημερώνει Τους Επικεφαλείς Των Παρατάξεων Για Την Ευρώπη.

  Στη σημερινή  κρίσιμη ιστορική συγκυρία για την Ελλάδα ο δήμαρχος Καλαμάτας κάλεσε αιφνιδίως  τους επικεφαλής την δημοτικών παρατάξεων  της πόλης μας για να τους γνωστοποιήσει τα προβλήματα τα .............
οποία θα προκύψουν σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε., ενώ στη συνέχεια ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη τύπου.
  Η πρωτοβουλία αυτή, στην οποία ο κ. Νίκας  προσέδωσε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος – μάλιστα η σχετική πρόσκληση έγινε στις  10:30 το πρωί για τη 1:30 το μεσημέρι- γεννά  ιδιαίτερο προβληματισμό για τα κίνητρα του εμπνευστή της καθώς:
     Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνάντησης οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αποφασιστική αρμοδιότητα. Πρόκειται για ατελέσφορη   και άσκοπη κίνηση  που δημιουργεί  θολό τοπίο. Σε τέτοιες περιπτώσεις  αρμοδιότητα έχει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το ανώτατο όργανο του Δήμου, το οποίο και  όφειλε  να συγκαλέσει ο δήμαρχος.
      Η εθνική ομοψυχία που επιδεικνύει  σήμερα ο ελληνικός λαός και  η σύμπνοια που  έχει κατακτήσει, δυστυχώς  κινδυνεύουν όταν   πρόσωπα με θεσμικό ρόλο και θεσμική υποχρέωση να προασπίζουν την ενότητα προβαίνουν σε κινήσεις που μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν.
  Ο σκοπός λοιπόν της κίνησης αυτής δεν φαίνεται να ήταν άλλος από την δημοσιότητα και  την εξυπηρέτηση μνημονιακών και κομματικών δεσμεύσεων για την χειραγώγηση των πολιτών.  Και είναι γεγονός ότι ο στόχος επιτεύχθη.  Άλλη μια άνωθεν πατερναλιστική παρέμβαση σωτηρίας  δημοσιοποιήθηκε χαρίζοντας στον πρωταγωνιστή της  την πολυπόθητη δημοσιότητα.  Με τίμημα όμως το πραγματικό συμφέρον των πολιτών.
  Και το συμφέρον των πολιτών υπαγορεύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση  είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει τα  υπάρχοντα  προβλήματα  με σύνεση και νηφαλιότητα και σίγουρα όχι υπό το πρίσμα κομματικών  οδηγιών.

  Για το λόγο αυτό προτείνουμε  στο δήμαρχο  Καλαμάτας αντί να προβαίνει σε διαγγέλματα και διαδοχικές ανακοινώσεις, και εφόσον  θεωρεί ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στο Δήμο,  να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 67,παρ.5 του ν.3852|2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου