9/11/13

Πλουτίζουν... Οι Πλούσιοι Στην Κρίση

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς που επιμένουν ακόμα στη Συγκυβέρνηση ...........Αυτό φυσικά εμείς το λέγαμε από την αρχή που έπεσαν οι υπογραφές στα μνημόνια, ότι οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιοτεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.Τα βοθροκάναλα σας τα λένε αυτά .................
Η οικονομική ελίτ κατόρθωσε -σε πείσμα της κρίσης- να διπλασιάσει την περιουσία της τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την εταιρία Wealth-X. Έρευνα της ίδιας εταιρίας κατέγραψε αύξηση 20% στον πλούτο των εύπορων Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσίευμα στη DW.
H παγκόσμια οικονομική ελίτ παραμένει αλώβητη, μέσα στην κρίση χάρη στο φθηνό χρήμα που διοχετεύουν οι κεντρικές τράπεζες προς στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου και χάρη στις άγριες περικοπές εισοδημάτων και θέσεων εργασίας που πληρώνουν το μάρμαρο.
Η «απογραφή των δισεκατομμυριούχων», που πραγματοποίησε η εταιρία Wealth-X της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με την ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS μιλά από μόνη της.
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 880 άτομα.
Περισσότεροι από 2.170 άνθρωποι έχουν σήμερα στην κατοχή τους χρηματική περιουσία άνω του δισ. δολ., με τα συνολικά τους περιουσιακά στοιχεία να έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά την περασμένη πενταετία από 3,1 σε 6,5 τρισ. δολ.
Σύμφωνα με αυτήν, η οικονομική ελίτ στις χώρες που βρίσκονται στη «δίνη» της ευρωκρίσης είδε τις περιουσίες της να αυξάνονται, αναφέρει η DW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου