15/11/13

Κυβερνητικές Ευρω-Ασκήσεις Υποταγής

Ως χαριστική βολή στην κυβερνητική αισιοδοξία που θέλει την οικονομία να ανακάμπτει ερμηνεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις διαβόητες πλέον δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας.
Την ίδια ώρα, στην .............................
αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούνται μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν συνολική κατάρρευση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της εικόνας του πρωθυπουργού, καθώς σε αυτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για τα μίλια και τα... δισεκατομμύρια που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, παρά τις διαψεύσεις του κ. Στουρνάρα, κατεδαφίζουν το κλίμα ευφορίας που προσπαθούσε να καλλιεργήσει επί μήνες η κυβέρνηση.
Εκβιασμοί για τη δόση
Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη των στόχων, για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το επικείμενο τέλος του Μνημονίου ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξεως. Τώρα αντικαταστάθηκαν από τους συνηθισμένους εκβιασμούς για την εκταμίευση των δόσεων που κάθε φορά ακολουθούνται από τους κυβερνητικούς όρκους αφοσίωσης στο Μνημόνιο και από νέα μνημονιακά μέτρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει τίποτα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί πραγματικά με την τρόικα. Υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται στην Ευρώπη, όταν το μόνο που κάνει είναι ασκήσεις υποταγής στους δανειστές. Στόχος τους παραμένει η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, χωρίς να υπολογίζουν το κοινωνικό κόστος».
Σε αυτό το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της «Αυγής», επικαλείται στοιχεία από μυστικές δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε γνώση των επιτελείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα οποία η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων που τη στηρίζουν ακολουθεί ελεύθερη πτώση. Σε ό,τι αφορά μάλιστα το ερώτημα για τον πιο κατάλληλο για πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά που προσεγγίζει διψήφιο νούμερο του πρωθυπουργού, η δημοτικότητα του οποίου έχει κατρακυλήσει πέντε και πλέον μονάδες σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.
Πτώση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με τη δημοτικότητα των κομμάτων, τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται μεγάλη μείωση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για απώλεια που φτάνει τις πέντε και πλέον ποσοστιαίες μονάδες για τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ να δίνει πραγματική μάχη για την πολιτική του επιβίωση. Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του κομματικού εντύπου, εμφανίζουν ενισχυμένη τη δημοτικότητα του ΚΚΕ, όπως και την εκτίμηση της εκλογικής του δυναμικής.
Πηγή. Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου