21/10/12

Ανοίγει Πάλι Ο Φάκελος Του Μπεν !

Η Σκότλαντ Γιαρντ εκτιμά ότι ο μικρός είναι θαμμένος στην περιοχή όπου εργαζόταν ο παππούς του. Επιστρατεύτηκαν για τις έρευνες ειδικός ............
ανιχνευτής οστών και εκπαιδευμένα σκυλιά

Ενα σημάδι του μικρού Μπεν Νίνταμ, που τον Ιούλιο του 1991 είχε εξαφανιστεί στην Κω, αναζητούν ελληνικές και βρετανικές Αρχές. Εδώ και δύο μέρες αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με κλιμάκιο ειδικών ερευνητών της βρετανικής Αστυνομίας, που έχει μεταβεί στο νησί, πραγματοποιούν έρευνες σε περιοχή 3-4 στρεμμάτων, όπου εκτιμούν ότι θα μπορούσε να έχει ταφεί το 21 μηνών τότε παιδάκι.
Οι έρευνες αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα βρουν τελικά τη λύση στον δυσεπίλυτο γρίφο που είχε θέσει η εξαφάνιση του παιδιού της οικογένειας Νίνταμ...
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πραγματοποιήσει σειρά ερευνών για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, συλλέγοντας μαρτυρίες, στοιχεία και ό,τι άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει την οικογένειά του να μάθει τι απέγινε το παιδί της. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στον ανακριτή της Κω, Αντώνιο Κούρτογλου, που έχει πια τον πρώτο λόγο στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Τους προηγούμενους 18 μήνες η βρετανική Αστυνομία έλαβε όλο το υλικό από την Ελλάδα για να μπορέσει να συμβάλει στις έρευνες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η Αστυνομία ανέκτησε γενετικό υλικό του πιτσιρικά από το νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ και μελέτησε τον φάκελο, προσδιορίζοντας πού θα μπορούσε να βρίσκεται ο μικρός.
Οι Βρετανοί ειδικοί φαίνεται να κατέληξαν πως το πιθανότερο είναι το παιδί να βρίσκεται θαμμένο σε μια περιοχή 3-4 χιλιομέτρων στην Κω, κοντά στο σημείο που πριν από 21 χρόνια εργαζόταν ο παππούς του. Πρόκειται για τη θέση Ηρακλής στο Ψαλίδι της Κω. Εκεί είχε θεαθεί για τελευταία φορά ο Μπεν.
Ετσι, την περασμένη Πέμπτη στο νησί έφτασαν αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίοι έφεραν μαζί τους τεχνολογικό εξοπλισμό και δύο αστυνομικούς σκύλους. Σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, τον δήμο και δύο ομάδες εθελοντών απέκλεισαν την περιοχή και ήδη έχουν ξεκινήσει να «σκανάρουν» το έδαφος και το υπέδαφος, προσπαθώντας να εντοπίσουν οτιδήποτε που θα μπορούσε να θυμίζει τον μικρό Μπεν.
Βασικό «εργαλείο» των Αρχών θα είναι ένας τρισδιάστατος ανιχνευτής οστών, ο οποίος δίνει στην επιφάνεια αναλυτική εικόνα από το υπέδαφος. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σκύλοι που με «οδηγό» τη μυρωδιά από το DNA του μικρού θα υποδείξουν τυχόν ίχνη του στο χώμα.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Μεγάλη Βρετανία. Πολλά συνεργεία δημοσιογράφων βρίσκονται στην Κω για να καλύψουν το ρεπορτάζ.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ
21 χρόνια αναπάντητα ερωτήματα
  • Πεποίθηση της οικογένειας Νίνταμ είναι ότι ο Μπεν απήχθη με πρόθεση να πουληθεί για υιοθεσία ή από εμπόρους παιδιών
Ο 21 μηνών Μπεν βρισκόταν με τη μητέρα του στην Κω, όπου ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του είχαν μετακομίσει μόνιμα.
Στις 24 Ιουλίου του 1991 το παιδί εξαφανίστηκε. Την ημέρα της εξαφάνισής του ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του πήγε να εργαστεί σε τοπικό ξενοδοχείο. Το παιδί έπαιζε κοντά στην πόρτα της αγροτικής κατοικίας της οικογένειας. Λίγες μόνο στιγμές άφησε η γιαγιά από τα μάτια της τον Μπεν και ήταν αρκετές για να εξαφανιστεί το παιδί. Η οικογένεια έψαξε πρώτα στη γύρω περιοχή, υποθέτοντας ότι είχε περιπλανηθεί λίγο πιο μακριά ή ότι ο έφηβος γιος τους τον είχε πάρει βόλτα με το μοτοποδήλατό του.
Οταν δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από το μικρό αγόρι, ειδοποίησαν τις Αρχές. Ωστόσο, η αστυνομία αμφισβήτησε την οικογένεια Νίνταμ, κρατώντας τους ως βασικούς ύποπτους και καθυστέρησε να ενημερώσει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια για την εξαφάνιση. Τελικά η αναζήτηση για το παιδί διευρύνθηκε. Ενας υπάλληλος καταστήματος είχε δει τον Μπεν μαζί με ένα μεγαλύτερο αγόρι το βράδυ της εξαφάνισής του, αλλά αυτή η πληροφορία δεν ερευνήθηκε έως ότου ήταν πολύ αργά για να εντοπιστούν τα αγόρια.
Πεποίθηση της οικογένειας Νίνταμ είναι ότι ο Μπεν είτε απήχθη με την πρόθεση να πουληθεί για υιοθεσία είτε από εμπόρους παιδιών. Υπάρχουν όμως και άλλα σενάρια για την εξαφάνιση του μικρού. Οπως το ενδεχόμενο, την ώρα που ο Μπεν περπατούσε κοντά στο σπίτι, να θάφτηκε κατά λάθος κάτω από οικοδομικά υλικά που άδειαζε οδηγός μπουλντόζας σε υπό ανέγερση κτίριο.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
Εφημερίδα Έθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου